in

Consulul din Milano a pierdut lupta cu Guvernul României, Curtea de Apel i-a respins contestația

Curtea de Apel București a respins, miercuri 18 septembrie, cererea prezentată de consulul general de la Milano, Adrian Georgescu, de suspendare a rechemării de la post decisă de de Guvernul României.

«Soluția pe scurt: Respinge cererea de suspendare ca neîntemeiată. Cu recurs în 5 zile de la comunicare, calea de atac urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată la data de 18.09.2019 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”

Așadar cererea a fost respinsă ca neîntemeiată, dar poate fi atacată cu recurs.

Reamintim că este vorba de o premieră în istoria diplomației românești, ca un consul general care a primit decizia de a fi rechemat de la post să dea Guvernul în judecată. La Curtea de Apel București a fost înregistrat în 2 septembrie 2019 dosarul nr. 4921/2/2019, la Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal, în care reclamant este Adrian Georgescu, iar pârât, Guvernul României.

Dosarul are ca obiect „Suspendare executare act administrativ hg 565/08/08/2019”. Este vorba de o hotărâre de Guvern semnată de Viorica Dăncilă prin care Adrian Georgescu a fost eliberat din funcție, în locul lui fiind numit Mugurel Tiberiu Dinu.

Adrian Georgescu a fost numit șef al misiunii de la Milano în 2016, pe vremea când premier era Dacian Cioloș. Potrivit publicației „Național”, în cererea de chemare în judecată a Guvernului României, consulul de la Milano a scris 14 pagini, despre „cum se va alege praful de alegerile prezindențiale fără el la cârma misiunii diplomatice”, potrivit sursei citate.

În finalul cererii, potrivit aceleiași surse, Georgescu a scris: “Incertitudinea asupra legalității ocupării funcției consul general cât timp se judecă acțiunea și schimbarea, după câteva luni, din nou, a consulului general ca efect al admiterii acțiunii în anulare, va afecta suplimentar funcționarea consulatului și percepția autorităților italiene asupra seriozității demersurilor administrației române în domeniul diplomatic și consular“.  

Petiție pentru menținerea consulului Adrian Georgescu

Pe site-ul change.org a fost publicată o Petiție împotriva demiterii Consulului General Al României din Milano, semnată până acum de 49 de persoane.

În petiție se spune:

«Comunitatea Românească din Milano şi Lombardia a ajuns la cunostința faptului că, Domnul Adrian Georgescu ,Consul General al României de la Milano, îşi va încheia mandatul cu un an şi trei luni înainte deoarece , în locul Domniei sale , a fost propus un alt consul. Nu cunoastem care este motivul real si nici care sunt argumentele care stau la baza deciziei Ministerului, decizie pe care noi o consideram oricum nedreptă.

În ceea ce priveşte activitatea Consulului Georgescu, comunitatea romănească din Lombardia şi Trentino Alto Adige, poate atesta modul distinct şi diplomatic prin care acesta a reprezentat interesele Guvernului Romăniei, dar şi ale întregii comunităţi.

Excelenta Sa, a stiut să colaboreze în mod corect și echitabil cu toate asociațiile românești, implicând întreaga echipă consulară în proiectele sociale și culturale , chiar si sprijinind individual cetățeni în situații de urgență sau în dificultate. Acesta a ştiut, de asemenea, să ne reprezinte cu stil şi eleganţă, în fața instituţiilor italiene, consolidând printre altele relaţiile interculturale şi respectul dintre cele două comunităţi.

Dorim să reamintim autorităţilor ministeriale din România, că Milano este pe primul loc în lume ca număr total de consulate, 124, cu 11 mai mult decât New York. Domnul Consulul Georgescu s-a dovedit a fi un profesionist şi a fost apreciat în mod deosebit pentru excelenta activitate diplomatică şi consulară desfăşurată. Ca umare a intensei și fructuoasei sale activități de reprezentare, Adrian Georgescu a fost ales de către Adunarea Generală a Corpului Consular din Milano să facă parte din conducerea sa.Din această poziţie de lider a coordonat numeroase acţiuni şi initiative de natură diplomatică. De această activitate a beneficiat şi imaginea României.

În viziunea celor descrise mai sus cerem ca, Domnul Consul General de la Milano, Adrian Georgescu, să-şi finalizeze mandatul, decizia de a înlocui anticipat un consul respectat şi apreciat de toată comunitatea românească, de către instituțiile teritoriale și de întreaga arie a competenței sale, o considerăm nepotrivită şi nedreaptă.

Dat fiind termenul , care prevede sfârșitul mandatului Domniei sale la începutul lunii noiembrie subsemnaţii, exercitând dreptul de petiţionare prevăzut la art. 51 din Constituţia României solicităm, cu maxima urgenţă, ca Domnul Consul General de la Milano, Adrian Georgescu, sa ramânã în functie si sa-si continue activitatea diplomaticã pana la data încheierii mandatului.Prin urmare, cerem ca , inlocuirea Domiei sale cu o alta figura diplomatica sa fie suspendata.»

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Încă un român mort la muncă în Italia. Repara un acoperiș, a căzut de la 7 metri la Prato

Ambulanța neagră care fură copii îi sperie pe românii din Italia. «TINETI-VA COPIII STRANS APROAPE!!!!!»