in

Marian Velea, supranumit „Spada Valahiei”, arestat la Pavia

Carabinierii au arestat la Zeme Lomellina (Pavia) un nomad de 34 de ani, cu multiple antecedente penale, căutat de Interpol şi supranumit „Spada Valahiei” datorită obiceiului de a comite jafuri înarmat cu o spadă. Un asemenea jaf a comis şi în Abruzzo, la Chieti.

Pe numele lui Marian Velea, născut în Slatina, fără domiciliu stabil dar în Italia de mai mulţi ani, autorităţile române au emis un mandat de arestare pentru că era complice la numeroase jafuri în vile comise între 2008 şi 2010 în România.

Românul care a jefuit două bănci cu o sticlă de ceai: „Eram disperat, mi-am pierdut slujba”

În Italia, în schimb, a fost denunţat în 2011 şi 2012, cu alte nume, pentru furturi comise în localităţile Chieti şi Foggia.

„În România – explică carabinierii – era cunoscut drept „spada Valahiei”, şi afirma că este principele unui vechi neam rom care s-a stabilit în Valahia de două secole.

O româncă din Fiumicino, cercetată pentru omor după ce s-a apărat de un bandit înarmat

Comitea jafuri intrând în vile înarmat cu o spadă mare, şi după ce ameninţa cu moartea femeile, tot românce dar soţii de întreprinzători italieni, le obliga să predea sume mari de bani în numerar”.

Înainte de a fi însoţit la închisoare, i-a spus la telefon surorii sale că imediat ce va fi în România va încerca să evadeze pentru a-şi lua înapoi spada, ascunsă sub pământ în Italia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Agugliano, muncitor român de 33 de ani rămas şomer, şi-a tăiat gâtul

Rugbişti de performanţă şi afacerişti de succes la Piacenza