in

Marsala, român ucis și apoi ars de doi italieni, încercase să fure de pe plantaţia lor de cannabis

Doi frați italieni, fără antecedente penale, au fost arestați marţi, 14 iunie dimineaţă, de poliţia din Marsala (Trapani). Cei doi, Vito și Giuseppe Signorello (foto 3), de 46 și 39 de ani, sunt acuzaţi că l-au ucis pe Cristian Maftei, român de 38 de ani, apoi au ars cadavrul.

În 31 mai, în zonă a fost ucis un carabinier, Silvio Mirarchi, în timpul unei operaţiuni contra plantaţiilor ilegale de marijuana. De atunci, autoprităţile din Italia au declanşat o ofensivă. Procurorul din Marsala din acest caz, Anna Sessa, a declarat că nu există nicio legătură între cazul Maftei şi faptele care au dus la moartea carabinierului.

Cristian Maftei a fost surprins în timp ce încerca să fure plante de cannabis cultivate de către cei doi frați. Cadavrul lui Maftei, aproape în totalitate carbonizat, a fost găsit în data de 22 mai, la semnalarea unor fermieri, pe un teren din districtul Mazara del Vallo, la aproximativ opt sute de metri de ferma fraților Signorello. Identificarea corpului s-a făcut pe baza unor obiecte personale şi porţiuni din articolele de îmbrăcăminte, recunoscute de rudele lui Maftei, apoi confirmată de analiza ADN efectuată de Carabinierii de la Ris Messina.

În închisoare se mai află şi doi români, Ionuţ Stoica, 26 de ani, şi Gheorghe Florian, 27 (foto 4), care se ocupau la ferma Signorello de cultivarea de marijuana.

Maftei este unul din cei șase români care în noaptea între 15 și 16 mai au încercat să fure plante de cannabis de pe plantaţia fraţilor Signorello şi au fost alungaţi cu focuri de armă. La sol a rămas Maftei, ceilalţi au fugit. Giuseppe Signorello, după ce a văzut pe corpul neînsuflețit al românului, a intrat în panică, l-a sunat pe fratele său şi ambii le-au cerut lucrătorilor lor, celor doi români – Ionut Stoica și Gheorghe Florian, să scape de cadavru.

După noaptea în care a murit Maftei, ceilalți cinci membri ai bandei au fugit. Unul dintre ei, Iliuță Dura, 22 de ani, rănit la piciorul drept, a fost dus la urgențe la spitalul din Marsala. Ceilalţi patru, în dimineața următoare, au venit la secția de poliție pentru a povesti totul. Astfel s-a descoperit ca în interiorul serelor fraţilor Signorello – aflaţi în posesia mai multor arme de foc – au fost cultivate circa 9.000 de plante de canabis. Într-un depozit, de asemenea, s-au găsit aproximativ 33 de kilograme de marijuana uscată.


Citește și:

Mihai Istoc, accidentat mortal la muncă, a fost aruncat la gunoi de angajatorii italieni

Verona, român de 40 de ani a murit strivit într-un container de colectare a hârtiei

Mort în containerul de gunoi. „O scenă înfiorătoare”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Români la Cosenza, suspiciuni de fraudă electorală: semnături false pe zeci de mii de euro

Sergio Mattarella la Bucureşti: ”În Italia, comunitatea românească este preţuită”