in

Români la Cosenza, suspiciuni de fraudă electorală: semnături false pe zeci de mii de euro

Percheziţie la biroul electoral de la Primăria din Cosenza, pe 1 iunie. După cercetări detaliate, carabinierii au descoperit circa 20 de procuri falsificate utilizate pentru ridicarea de legitimaţii electorale destinate românilor.

Militarii au descoperit că un italian s-a dus de mai multe ori la biroul electoral pentru a ridica legitimaţii electorale cu procuri care, s-a descoperit apoi, aveau semnături false, scrie nuovacosenza.com. După demararea anchetei din partea Procuraturii, forţele de ordine au descoperit şi alte materiale şi douăzeci de mii de euro în numerar.

Cum ar fi putut fi folosite legitimaţiile ridicate pe baza actelor false? Este simplu, consideră investigatorii. La vot ar trebui să se prezinte, pe lângă legitimaţia electorală, şi un document de identitate. Dar pentru cei care nu au document de identitate, un reprezentant de listă sau un membru al secţiei sau o persoană cu document declară că ştie persoana, chiar dacă nu are document. Astfel, buletinul de vot poate fi ştampilat de altcineva. Cercetările continuă.


Citiți și:

Ce surpriză pregătesc românii la Battipaglia? Record de înscrişi: peste 1000

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Palermo, devalizau locuinţe la indicaţia îngrijitoarelor, 11 români arestați

Marsala, român ucis și apoi ars de doi italieni, încercase să fure de pe plantaţia lor de cannabis