in

Palermo, devalizau locuinţe la indicaţia îngrijitoarelor, 11 români arestați

11 români au fost arestaţi. Alţi doi sunt căutaţi în continuare. Nucleul bandei era format din rezidenţi români din cartierele Ballarò şi Borgo Vecchio. Pradă de sute de mii de euro, percheziţii pentru alţi unsprezece anchetaţi.

În total au fost emise doisprezece mandate de arestare, dintre care unul la domiciliu, executate de agenţii poliţiei, care au destructurat o bandă de români, capabili să pună la cale zeci de furturi din vile şi apartamente, mai ales datorită aportului logistic furnizat de îngrijitoare şi menajere de nesuspectat.

Anchetaţii, 11 cetăţeni români şi un italian, trebuie să răspundă şi pentru asociere în scopul comiterii de infracţiuni. Doi încă sunt căutaţi. Pe timpul operaţiunii au efectuate şi unsprezece percheziţii domiciliare în privinţa altor inculpaţi şi a unor tăinuitori.

Maşina incendiată

Anchetele au fost demarate în urma incendiului care a cuprins o maşină cu numere româneşti, produs în cartierul Borgo Vecchio. Investigatorii au stabilit că episodul a avut loc din cauza unor neînţelegeri legate de împărţirea prăzii provenită din numeroasele furturi comise în vile şi apartamente din întreaga Sicilie.

Astfel a fost descoperită existenţa unei adevărate organizaţii criminale dedicată furturilor din vile izolate şi din apartamente din oraş. Grupul se deplasa de la Palermo, zilnic, pe timpul serii şi până la miezul nopţii, pentru a lovi şi în alte provincii siciliene (în special Palermo, Messina, Trapani şi Agrigento), alternând în mod ingenios prezenţa în diferite oraşe, astfel încât să trezească cât mai puţine suspiciuni posibil.

Obiectivele erau în principal vile izolate, însă în multe cazuri erau luate în vizor apartamente indicate de românce angajate ca îngrijitoare sau menajere în acele locuinţe. Valoarea bunurilor sustrase, pe timpul furturilor comise în ultimele luni, e de câteva sute de mii de euro.

Fără scrupule

La conducerea organizaţiei se aflau Constantin Stancu şi Constantin Ilie, sprijiniţi de un consistent grup de conaţionali, rezidenţi, în mare parte în cartierele Borgo Vecchio şi Ballaro’. Imediat după comiterea furturilor, cei doi şefi ai organizaţiei ”plasau” prada la diferiţi tăinuitori.

Lipsa de scrupule a bandei este emblematică în două dintre furturi: unul pus la cale în locuinţa unui infirm asistat de o îngrijitoare română şi comis de iubitul acesteia, căruia femeia i-a deschis uşa apartamentului, în timp ce victima neştiutoare era constrânsă să stea la pat; celălalt, comis în dauna unui cunoscut profesionist palermitan, care, încrezându-se orbeşte în bona română, angajată de peste cinci ani, i-a dat cheile casei, cu ocazia unei călătorii care a durat câteva zile.

La întoarcerea sa, profesionistul şi-a găsit locuinţa devalizată, cu o daună financiară de peste 200.000 de euro. Femeia, de negăsit de angajator, ar fi abandonat oraşul şi ar fi şters orice urmă a trecutului ei, inclusiv profilul Facebook. Agenţii de la Echipa Mobilă din Palermo au găsit-o şi au arestat-o, împreună cu partenerul de viaţă, şi el component al bandei, în provincia Lodi.

”Aici e bun, sunt 5.000 de euro”

În doi ani, 28 de lovituri pe întreaga Insulă şi o pradă de 500.000 de euro. Unui chirurg plastician din Palermo i-au fost sustrase bunuri şi bijuterii în valoare de 150.000 de euro.

Douăzeci şi opt de furturi cu o pradă de peste 500.000 numai în ultimii doi ani. Banda de români arestată de Echipa Mobilă se specializase în jefuirea de vile şi apartamente, atât din Palermo cât şi din întreaga Sicilie, datorită complicităţii unor îngrijitoare şi femei de serviciu conaţionale care semnalau obiectivele cele mai remunerative. Odată angajate de familii, pe timpul unei săptămâni făceau inventarul tuturor obiectelor de valoare prezente în locuinţe, le examinau şi furnizau şi o estimare capilor organizaţiei. ”Sunt şi cinci mii de euro aici, e bun, e bun”, se spune în interceptare.

Furau fără niciun scrupul nici măcar după ani de muncă în familii, ca în cazul furtului din apartamentul unui cunoscut chirurg plastician de unde au sustras bunuri în valoare de 150.000 de euro: aur, bijuterii şi obiecte preţioase. Pe timpul percheziţiei în locuinţa şefului bandei au fost găsite ceasuri, televizoare, telefoane mobile.


Citiți și:

Cosa Nostra a ordonat o pedepsire exemplară a hoţilor români: „Le rupem picioarele”

Fața urâtă a ”badantelor” românce din Italia: bătrâni bătuţi şi jefuiţi de îngrijitoare

Sicilia, furturi de 1 milion de euro, zece români arestaţi în flagrant, alţi 14 au fost denunţaţi

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cezar Nicolae, cardiolog român la Milano: ”Am un proiect care rezolvă o infinitate de probleme medicale”

Români la Cosenza, suspiciuni de fraudă electorală: semnături false pe zeci de mii de euro