in

Masacrul din Las Vegas face victime printre români, un clujean de 23 de ani a fost rănit grav

Un cetățean român a fost rănit în atacul armat ce a avut loc duminică, în Las Vegas – Statele Unite ale Americii, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis Agerpres. Potrivit sursei citate, consulul onorific al României la Las Vegas îl va vizita pe cetățeanul român de îndată ce starea de sănătate a acestuia va permite acest lucru. Consulatul General al României la Los Angeles este în contact permanent cu autoritățile locale și este pregătit să acorde asistență consulară, arată MAE.

„Potrivit informațiilor obținute, până la acest moment, printre persoanele rănite în urma atacului a fost identificată o persoană de cetățenie română. Aceasta a fost transportată și internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate”, precizează MAE.


Luca, românul rănit în timpul atacului din Las Vegas, este stabilit cu familia în Statele Unite ale Americii, în statul Nevada, scrie stiridecluj.ro. El a participat la concertul de la festivalul de muzică country „Route 91 harvest”. În timpul concertului, românul a fost împuşcat.

Mama tânărului rănit a postat pe Facebook un mesaj și o fotografie, prin care le cere cunoscuților să se roage pentru fiul ei.

„Vă rog să vă rugați pentru fiul meu Luca, împușcat în timpul atacului din Las Vegas. Acum el este supus unei operații în condiții critice și aș aprecia rugăciunile voastre”, a scris mama românului rănit în atacul din Las Vegas, pe Facebook.


”Ministerul Afacerilor Externe reiterează condamnarea tuturor actelor de acest tip și respinge cu tărie violențele, indiferent de rațiune și formă de manifestare. Ministrul Teodor Meleșcanu transmite condoleanțe membrilor familiilor victimelor, întreaga sa compasiune persoanelor rănite în tragicul eveniment și exprimă solidaritatea cu poporul american”, menționează MAE.

În urma atacului armat ce a avut loc la un festival de muzică country în aer liber, s-au înregistrat cel puțin 50 de morți și peste 400 de răniți.

Potrivit Reuters, o persoană de 64 de ani a deschis focul din camera sa de hotel aflată la etajul al 32-lea asupra unei mulțimi de peste 22.000 de persoane prezente la eveniment.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Explozie de culori și voie bună la Festivalul de la Milano, cel mai longeviv eveniment al comunității românești din Italia

Cristina Lincu, acasă după opt ani în Spania: «Contează să te întorci la ceva»