in

Mihail a murit singur, într-o prăpastie din Italia, pentru 1000 de euro pe lună

”Solitudinea lui Mihail, care a murit într-o râpă pentru a avea grijă de turma din munții necunoscuți. L-au găsit pe Piano della Mussa supravegheat de cei doi câini ai săi. Lucra șapte zile pe săptămână, pe ploaie sau caniculă, pentru o mie de euro pe lună”, scrie La Stampa, despre ciobanul român descoperit mort într-o prăpastie din Italia.

Bărbatul de 45 de ani mergea cu oile zilnic, plecând din Balme, ducându-le la păscut la peste 2.000 de metri altitudine.

Autorităţile italiene au intrat în alertă maximă sâmbătă, 24 august, după ce Mihail Fotache a fost dat dispărut în zona muntoasă a provinciei Torino.

Sâmbătă seara, bărbatul nu s-a mai întors în localitate şi localnicii au alertat autoritățile. A fost căutat încă de sâmbătă noaptea, apelându-se inclusiv la un elicopter.

Căzuse de la o înălțime de circa 100 de metri, într-o prăpastie din zona Lance dell’Uja di Ciamarella. Salvamontiştii l-au găsit după ce au observat doi câini care stăteau nemişcaţi la baza unei prăpăstii adânci de 100 de metri.

Apropiindu-se, salvamontiştii au observat că cei doi câini păzeau, de fapt, corpul fără viaţă al lui Mihail.

Mihail era angajat la o stână, unde era supraveghetorul mai multor ciobani. Condiţiile în care lucra românul erau groaznice, scrie huffingtonpost.it, citat de observator.tv.

Angajatorul îi pusese la dispoziţie o rulotă dărăpănată, fără curent şi apă potabilă, iar Mihail trebuia să străbată muntele toată ziua, sub un soare arzător, ca să fie sigur că animalele sunt hrănite corespunzător, iar ciobanii îşi fac treaba.

Potrivit reconstituirii, în momentul în care a dispărut, Mihail luase o turmă de oi, cu care s-a dus într-o locaţie riscantă, în căutarea unei păşuni mai bune pentru animale, moment în care turma de oi a luat-o spre o prăpastie, iar Mihail a fugit cu câinii să o oprească, din partea opusă.

Românul a reuşit să oprească turma, însă cu preţul vieţii, pentru că şi-ar fi pierdut echilibrul şi a căzut în gol aproape 100 de metri, la altitudinea de 2700 metri. Câinii l-au urmat, coborând în râpă şi păzind corpul neînsufleţit al lui Mihail, de lângă care nu s-au mişcat până la venirea salvamontiştilor.

„A fost un om bun, cu adevărat, unul cu care era o plăcere să schimbăm câteva cuvinte”, spun fermieri din zonă, citați de La Stampa.

”Fotache trebuia să aibă grijă de ciobanii din Maremma care supraveghează peste 400 de oi deținute de o companie din zona Cuneo. În fiecare zi urca pe cărări la pășunile de deasupra platoului Piano della Mussa, pentru a aduce mâncare câinilor și pentru a verifica dacă nu există probleme cu turma. Muncă grea și singurătate, pentru a câștiga circa o mie de euro pe lună.”, a mai scris La Stampa.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 3]

Româncă de 18 ani moartă în Italia, familia face apel la generozitatea comunității

Cresc pedepsele pentru crime și violuri. Amenzi uriașe pentru apelarea abuzivă a numărului de urgenţă 112