in

Milano, mașina unor români încendiată într-o parcare, se bănuiește o reglare de conturi între romi

Milano, mașina unor români încendiată într-o parcare, se bănuiește o reglare de conturi între romi.

O mașină a unor români fost incendiată în parcarea clădirilor Aler din Via Bolla, Milano. S-a întâmplat în seara zilei de sâmbătă, 11 iunie, în jurul orei nouă fără zece.

Nu se știe deocamdată dacă a fost vorba de urmările unui scandal din seara precedentă, când aproximativ șaizeci de persoane din „clanuri” rivale s-au confruntat cu bâte și bastoane, în contextul clădirilor ocupate în principal de familii și grupuri de romi din România și Bosnia, scrie Milano Today.

Milano, mașina unor români încendiată

Vineri noapte în cartierul de la periferia orașului Milano, circa 60 de oameni au coborât în stradă cu bâte, răngi și topoare pentru a-și face dreptate. Vorbim despre romi români și romi bosniaci care își dispută un teritoriu.

A fost o situație extrem de complicată, în contextul în care bătaia generalizată s-a soldat cu mai mulți răniți, între care o femeie și doi copii. Totodată, au fost distruse mai multe mașini.

Pentru a opri încăierarea, la aproximativ două ore de la izbucnirea scandalului, poliția a fost nevoită să intervină în echipament special. Sâmbătă seara, la mai puțin de douăzeci și patru de ore de la bătăi, mașina a luat foc.

Un episod care poate fi pus astfel pe seama represaliilor pentru ceea ce s-a întâmplat vineri. Pompierii au intervenit pentru a stinge incendiul și, între timp, poliția continuă ancheta.

Politicienii cer garnizoană militară fixă

Lega, împreună cu consilierul Silvia Sardone, solicită acum primarului să ceară imediat prefecturii o garnizoană militară fixă. Dar și să mărească numărul de patrule de noapte ale poliției locale. „Suntem la un punct de neîntoarcere, acest lucru nu poate fi Milano”.

Iar consilierul leghist Stefano Pavesi (Primăria 8) adaugă că „puținii locuitori obișnuiți din Via Bolla merită respect și legalitate, cu siguranță nu scene demne de Vestul Sălbatic”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 8 In medie: 2.1]
achitat dupa 8 ani

Tânăr român achitat după 8 ani de acuzația că l-a jefuit pe fiul proprietarului unei firme de 5 euro

Berlusconi: „L-am sunat pe Putin, dar nu mi-a răspuns. Voiam să fac la fel ca în Georgia”