in

Milano, român de 52 de ani, ucis pentru că voia să mângâie un câine

Ioan Popa, român de 52 de ani, a fost ucis în noaptea de 15 octombrie în faţa unui pub din Cusano Milanino, lângă Milano. Asasinul, un italian de 22 de ani a fost arestat de carabinierii din Sesto San Giovanni. Motivul uciderii: câinele.

Carabinierii din Sesto San Giovanni, provincia Milano, după trei luni de anchete, l-au arestat pe Rocco Rendina, de 22 de ani, milanez, acuzat că l-a ucis cu pumnii şi picioarele pe românul Ioan Popa, de 52 de ani.

Povestea începe în noaptea dintre 14 şi 15 octombrie 2014 în faţa pub-ului „Blue Ship” din Cusano Milanino: patronul închide localul în jurul orei două, însă un grup de şapte tineri şi tinere cu vârsta între 17 şi 22 de ani rămâne afară să fumeze şi să discute. Printre ei e Rendina, care ţine în lesă un câine de rasa „dog argentinian”.

Ioan Popa soseşte, îşi leagă bicicleta în apropierea pub-ului şi se apropie de grup. Este beat, începe să vorbească cu Rendina. Popa vrea să-l mângâie, Rendina îl sfătuieşte să nu o facă. Bărbatul insistă, povesteşte că în România unchiul său aveau un câine tot de aceeaşi rasă. Rendina se enervează.

Încep loviturile cu pumnii şi picioarele. Rendina îl loveşte până îl lasă plin de sânge, inconştient, cu răni la cap, în special una foarte profundă la ceafă.

Amicii privesc. Până când românul cade pe asfalt inconştient cu faţa acoperită de sânge. Este găsit în jurul orei 2.40 de patronul localului, care s-a întors pentru a recupera o sticlă uitată. Va muri zece ore mai târziu la spitalul milanez Niguarda.

Între timp cei şapte au plecat şi şi-au dat întâlnire puţin mai departe, la Cormano, unde stabilesc să furnizeze investigatorilor o versiune identică a ceea ce s-a întâmplat. Dacă i-ar fi întrebat cineva, Rendina nu era în acea seară în faţă la Blue Ship. Şi astfel fac timp de trei luni.

„Tinerii implicaţi, toţi din familii foarte normale, au construit un pact al tăcerii care a durat trei luni„, povesteşte căpitanul carabinierilor, Salvatore Pignatelli, de la comanda unităţii din Sesto. „Înfiorător este faptul că niciunul dintre aceşti tineri nu a apelat, chiar şi în mod anonim, 118 pentru a semnala rănirea”.

Zidul de tăcere s-a prăbuşit când, după repetate convocări, pusă în faţa nepotrivirilor declaraţiilor amicilor, o fată de 20 de ani prezentă la bătaie a povestit în sfârşit adevărul şi a spus numele Rendina. Tânărul este convocat. Nu face faţă. Povesteşte despre cearta privind mângâiatul câinelui. Povesteşte despre întâlnirea din Cormano. Povesteşte că l-a ucis în bătaie pe Popa.

Asasinul a fost dus la închisoarea din Monza.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Alessandria, a rupt ciocanul în capul soţiei

Cristian David, arestat preventiv pentru 30 de zile