in

Milano, româncă moartă după o banală operație de liposucție. ”Agonie de 9 luni”

Femeia de 34 de ani a venit din România la Milano special pentru a fi operată. Chirurgul care s-a ocupat de cazul ei a fost denunțat, dar continuă să opereze.

Voia doar să piardă câteva kilograme, dar a murit după o agonie atroce. La sfatul unei prietene, ea a sosit la Milano pentru o liposucție, dar după operație o infecție teribilă, pe care nimeni nu a reușit să o contracareze, a dus-o, în nouă luni, până la moarte.

Este povestea tragică a Anei Maria Craciun, româncă de 34 de ani, care a murit pe 11 aprilie într-un centru din Orzinuovi, în apropiere de Brescia, după ce a fost operată anul trecut în 5 iulie, la „Centrul de Chirurgie plastica si estetica“, un cabinet condus de chirurgul Mattia Colli, acum investigat pentru omor din culpă.

Pe website-ul cabinetului, Mattia Colli, 32 de ani, profesionist (pe ale căror titluri sunt în curs de investigare), este descris ca fiind „un expert autoritate în domeniul regenerării țesuturilor cu celule stem din tesutul adipos,“ ​​și explică faptul că „exercită la Clinica SHB situată la Lugano“ în Elveția. După plângerea depusă de partenerul Anei Maria Crăciun, de 36 de ani, asistat de avocatul Laura Gravina, carabinierii au descins la cabinet, unde medicul tocmai efectua o liposucție și câțiva pacienți așteptau.

Ana Maria decisese să se supuna unei liposuctii la nivelul soldurilor, abdomenului si picioarelor, dar imediat ce a fost externată, s-a simțit rău, cu febră și convulsii. După ce a rămas câteva zile într-o cameră de hotel din Milano, cu partenerul ei s-a întors apoi în România, unde a ajuns într-o stare gravă. Spitalizată de mai multe ori la București, conform plângerii, ea a fost diagnosticată cu o „fasciită necrozantă”, așa-numita „bacterie care mănâncă carnea” și suferințele ei s-au agravat ulterior. La acel moment, după o odisee pe care anchetatorii încearcă să o reconstruiască cu precizie, tânăra a fost transferată înapoi în Italia pentru tratament la Fundația Poliambulanza din Brescia, dar medicii, văzând boala de neoprit, au sfătuit-o să se interneze la centrul din Orzinuovi, unde a și murit, după nouă luni de agonie.

Corpul, la dispoziția magistraturii, a fost adus la Spitalul Civil din Brescia. «Avea o infecție devastatoare în părțile inferioare ale corpului», spuse avocatul Gravina. În curând se va face autopsia. De asemenea, investigațiile vor trebui să verifice dacă toate prevederile sanitare au fost respectate în contextul operației chirurgicale. Medicul însă continuă să opereze, să facă liposucții și alte operații estetice care pot fi extrem de periculoase.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cristinel Florin Butnaru, un român în Lega lui Salvini «Ideologia lor îmi reflectă ideile»

Româncă de 42 de ani, medic pe ambulanță la Crespano – Treviso, moartă din cauza unei tumori