in

Cristinel Florin Butnaru, un român în Lega lui Salvini «Ideologia lor îmi reflectă ideile»

La San Donà di Piave vor fi alegeri locale în 10 iunie 2018 (balotaj 24 iunie), la fel ca în alte aproape 800 localități din Italia. La aceste alegeri un român va fi candidat la consiliul local din San Donà pe listele Lega (fostă Lega Nord). Este vorba de Cristinel Florin Butnaru, 33 de ani, despre care se vorbește ca despre o curiozitate: Un român în Lega lui Salvini. Pare o mare incompatibilitate, un străin în partidul antistrăini.

Potrivit cotidianului La Nuova Venezia, a fost ales de Lega pentru a reprezenta cea mai numeroasă comunitate străină: un cetățean român pe lista partidului pentru Consiliul Local.

Un reprezentant al marii comunități românești sa alăturat listei și partidului. Este vorba de Cristinel Florin Butnaru, în vârstă de 33 de ani, a anunțat secretarul politic local al Lega, Alberto Schibuola.

„Sunt în Italia timp de 13 ani”, a spus Cristinel, „Sunt un comerciant și sunt bine integrat în comunitatea noastră. Fiind mulțumit aici, în Italia și în special în San Donà, aș dori să fac ceva pentru a-mi îmbunătăți orașul. Am găsit un grup coeziv în prietenii din Lega, exprimându-mi și ideile. De aceea am decis să mă alătur lor”.

Secretarul Schibuola a comentat: „Mă bucur să îl avem pe Cristinel cu noi. Ca mișcare, avem o mare apreciere a comunității românești, care s-a consolidat în oraș lucrează cu dăruire și seriozitate.“

Sunt sute de români cu drept de vot în San Donà și, în multe cazuri, sunt deja în a treia generație pe malurile râului Piave, mai scrie La Nuova Venezia. De asemenea, din acest motiv, multe partide și liste au salutat intrarea românilor în politică activă, deoarece comunitatea este foarte compactă și nu se pierd voturi.

Primul senator de culoare din istoria Italiei e de la Lega: ”Nu trebuie să uităm de unde am venit!”

Antiromânul Matteo Salvini recidivează: «Pentru Di Maio vin expirat din România»

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Drama în lumea transportatorilor: șofer român de Tir găsit mort într-o parcare la Avezzano

Milano, româncă moartă după o banală operație de liposucție. ”Agonie de 9 luni”