in

Salvini (Lega Nord): „Să redeschidem bordelurile în Italia” / 95% dintre prostituatele de pe stradă sunt românce

Lega Nord a început să strângă semnături pentru organizarea a cinci referendumuri, între care unul vizează redeschiderea caselor de toleranţă şi abrogarea aşa-numitei Legi Merlin împotriva prostituţiei, lege aprobată în 1958 şi care poartă numele iniţiatoarei, senatoarea Angelina Merlin de la Partidul Socialist.

Matteo Salvini, secretarul federal al Lega Nord, a spus că legea Merlin nu şi-a îndeplinit menirea, de a reduce exploatarea prostituţiei. Acum obiectivul Lega Nord este „să se deschidă bordelurile şi să se îndepărteze prostituţia din mâinile organizaţiilor criminale şi de pe străzi”.

„În Parlament există o propunere a Pd, pe care nu o împărtăşim, care prevede că prostituţia poate fi exercitată în blocuri de locuinţe şi în apartamente”, a explicat Salvini, „noi vrem să revenim la sistemul modern, curat şi transparent al caselor de toleranţă”, a încheiat.

Invazie de prostituate românce. Primarul din Pescara: „Fenomenul a atins cote intolerabile”

Într-o conferinţa de presă, liderul Lega Nord a ilustrat rezultatul unui sondaj comanat la Swg în care 71% dintre intervievaţi sunt în favoarea anulării legii Merlin.

Şi Forza Italia propune legalizarea prostituţiei, introducând forme de taxare şi de încadrare în sistemul de protecţie socială. Rodolfo Ziberna, şef de grup Forza Italia în Consiliul regional Friuli-Venezia-Giulia, a cerut şi el organizarea unui referendum pentru abrogarea legii Merlin, scrie cotidianul „Il Piccolo”.

Dacă cineva vrea să se prostitueze de ce i se interzice?

Redeschideţi bordelurile: am recupera jumătate din imaginea proastă pe care o avem în Italia

„Gradul de civilizaţie al unei societăţi nu se măsoară numai în eficienţa serviciilor publice, ci în special în libertatea de care se bucură cei care aparţin acesteia.

Dacă cineva vrea să se prostitueze de ce i se interzice? Este o muncă normală ca cea de consilier regional sau de jurnalist. O spun ca persoană credincioasă catolică, însă eu sunt laic în activitatea mea politică şi apoi noi vrem să-i lovim dur pe cei care exploatează”, a spus Ziberna.

Infracţiunea de exploatare a prostituţiei a fost introdusă în 1958 de legea Merlin. „Dacă scopul era acela de stopare a problemei trebuie să avem curajul să luăm la cunoştinţă că nu s-a diminuat deloc. Este ipocrit să susţii că închizând casele de toleranţă se va rezolva. Pur şi simplu s-a preferat să se închidă ochii şi să ne prefacem că nu se întâmplă ceea ce în realitate s-a întâmplat şi continuă să se întâmple”.

Consilierul Forza Italia citează un studiu făcut la Bologna, pe baza datelor de la carabinieri, care au înregistrat prostituatele, notând veniturile medii. Dintre cele care lucrează pe stradă 95% rezultă a fi românce, astfel că nu sunt repatriabile pentru că fac parte din UE, şi câştigă între 300 şi 500 de euro pe noapte.

„Este evident că pentru visteria statului nu reprezintă venituri indiferente„, comentează consilierul Forza Italia, amintind că se estimează circa 5 miliarde de euro cifra de afaceri anuală a prostituţiei în Italia.

Potrivit Comisiei de Afaceri Sociale a Camerei Deputaţilor, numărul prostituatelor din Italia ar fi între 50.000 şi 70.000. Alte estimări vorbesc de 90.000 în total. Cel puţin 2.000 de minori şi mai mult de 2.000 de persoane în condiţii de sclavie.

Nouă milioane de italieni se duc la prostituate

65% lucrează pe stradă, 29,1% în hoteluri, restul în case private. 94,2% sunt femei, 5% transsexuali şi 0,8% travestiţi. În ceea ce priveşte clienţii, un studiu comandat în 2007 de Departamentul pentru Şanse Egale a relevat că sunt circa 9 milioane de italieni care recurg la sexul cu plată.

În 18 martie, Comisia Afaceri instituţionale din Consiliul Regiunii Lombardia a fost de acord cu organizarea unui referendum pentru abrogarea legii Merlin. Pentru ca referendumul să aibă loc, este nevoie să fie aprobat în cinci consilii regionale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Victor Ponta: „MĂ RETRAG din politică în noiembrie”

„România devine ţintă perfectă pentru un atac militar”, spune consilierul onorific al premierului Ponta