in

Antiromânul Matteo Salvini recidivează: «Pentru Di Maio vin expirat din România»

Pe Matteo Salvini iar l-a luat gura pe dinainte. Subconștientul îl trădează, așa cum s-a întâmplat duminică, 15 aprilie, când a vizitat târgul de vinuri, Vinitaly, organizat la Fiera di Verona.

Liderul Lega, liderul coaliției de centru dreapta, care a obținut 37% la alegerile din 4 martie, potențial premier al Italiei, Matteo Salvini face din nou o referire deplasată la România.

Salvini a vizitat târgul de vinuri în același timp cu Luigi Di Maio, liderul M5S, un altul care se visează premier al Italiei, dar cei doi nu s-au întâlnit, având în vedere blocajul politic pentru formarea guvernului. Salvini a făcut o ironie la adresa lui Di Maio, folosind expresia „vin românesc expirat”. Referindu-se la posibilitatea ca Di Maio să facă guvernul cu PD (centru-stânga), a declarat: «Felicitări, vom ciocni pentru guvernul M5S-Pd cu un vin fals italian, dar românesc și expirat».

Lăsând la o parte caracterul ieftin al ironiei, Salvini a indicat astfel vinul românesc ca un etalon al calității slabe, vin expirat prin definiție.

Este o nouă gafă a lui Salvini, după ce în campania electorală a găsit de cuviință să se refere la români doar în ceea ce privește deținuții din închisorile italiene, care ar trebui repatriați. Când ai un milion și jumătate de români în țară, singurele aprecieri sunt acestea?

Un lider politic nu poate fi nepoliticos.

Nu e important aici faptul că mari producători italieni au cumpărat terenuri și produc vinuri în România, că vinul produs în România are un potențial extraordinar și cucerește noi piețe în fiecare an.

E importantă, și îngrijrătoare obsesia lui Salvini pentru semnul negativ pus în dreptul românilor și României.

Aș mai adăuga faptul că la Fiera di Verona, unde Salvini a „servit” mai multe pahare de vin, posibil prea multe, cu câteva zile înainte un român a avut un grav accident de muncă, în timp ce descărca un camion.

Matteo Salvini nu are tact nici acum, când încă nu are nicio funcție. Nu vreau să îmi imaginez ce va face când se va face mare.

Sorin Cehan


E aproape sigur: în Italia vom avea un premier anti-români

 

Salvini la Portomaggiore: ”Eu le-aş tăia cauciucurile acelor furgonete româneşti”

Salvini (Lega Nord): “Să redeschidem bordelurile în Italia” / 95% dintre prostituatele de pe stradă sunt românce

 

 

Diaspora care citește. Astăzi: ”Mica enciclopedie Hygge. Rețeta daneză a fericirii.”

Drama în lumea transportatorilor: șofer român de Tir găsit mort într-o parcare la Avezzano