in

Mitropolia Ortodoxă a Moldovei, supusă Rusiei, împrăștie teorii ale conspirației: «Există pericol de microcipare prin vaccin»

Teoriile conspirației care au început să fie rostogolite în mediul online odată cu pandemia de coronavirus au ajuns să fie promovate și de Mitropolia Ortodoxă din Moldova, aflată sub jurisdicția Patriarhiei Moscovei.

Ierarhii moldoveni, în frunte cu mitropolitul Vladimir, au trimis două scrisori autorităților prin care cer ca populația Republicii Moldova să nu fie vaccinată obligatoriu în cazul găsirii unui vaccin anti-coronavirus, spunând că astfel există un presupus ”pericol de microcipare sau introducere în organismul uman a altor dispozitive străine lui”.

Bill Gates, inamicul omenirii

Mitropolia merge mai departe și prezintă o informație profund eronată cum că „vaccinurile lui Bill Gates” ar fi ucis 500.000 de copii în India.

Textul semnat de șefii Bisericii Ortodoxe din Moldova abundă în teorii ale conspirații. Vă prezentăm câteva exemple:
– ”Opinia publică din multe state europene, protestează contra obligativității vaccinurilor, mai ales a vaccinului contra COVID-19, deoarece le consideră o cale prin care sistemul antihristic mondialist dorește să introducă în corpurile oamenilor microcipuri cu ajutorul cărora să-i poată controla, prin intermediul tehnologiei 5G.
– Bill Gates este considerat principalul responsabil pentru crearea tehnologiei de microcipare a populației, prin intermediul unui vaccin care să introducă în trup nanoparticule care reacționează la undele transmise de tehnologia 5G și permit sistemului să îl controleze pe om de la distanță.
– Se consideră că tehnologia 5G în combinație cu anumite vaccinuri administrate în China și Italia au și stat la baza apariției acestui virus care a întors pe dos întreaga planetă.
– Totodată, a început microciparea în masă a populației din Europa. Cu toate că în Suedia vaccinarea nu este obligatorie, totuși mii de oameni, îndeosebi tineri, acceptă benevol și chiar cer să li se implanteze un microcip introdus sub piele cu ajutorul unei seringi. Tehnologia dezvoltată în Suedia pare a fi apărut deja și în Italia și se consideră că ea va avansa, pe măsură ce guvernele, care reacționează după acest virus planetar, își doresc un control asupra răspândirii bolii, iar aceste cipuri permit acest control”.

Epidemie de ştiri false

Toate argumentele folosite de BOM sunt întâlnite frecvent pe site-urile de fake news și grupurile de troli de pe rețelele sociale controlate de Rusia, după cum au demonstrat studii ale serviciului de combatere a dezinformării din subordinea Comisiei Europene.

Teoriile conspirației cel mai des folosite, cu variații pe aceeași temă, sunt că virusul ar fi o armă biologică a Occidentului și că pandemia de Covid-19 este falsă.

Biserica Ortodoxă din Moldova (BOM) este biserica autonomă aflată sub jurisdicția Patriarhiei Moscovei și este condusă din 1989 de Mitropolitul Vladimir, pe numele său civil Nicolae Cantarean.

În tot acest timp în Republica Moldova mai există și Mitropolia Basarabiei aflată sub jurisdicția canonică a Patriarhiei Române. Desfiinţată de regimul sovietic în 1944, ea a revenit la 14 septembrie 1992 sub jurisdicția bisericii din România, fiind condusă de Mitropolitul Petru Păduraru.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

maşti de protecţie

Măștile de protecție pot reduce cu 75% răspândirea virusului. Unde le aruncăm după ce le folosim?

Abia întorși din Italia, au furat portofelul unei bătrâne, femeia avea doar 48 de lei