in

Mort de frig pe o bancă din Verona: ” Noi toți suntem vinovați de moartea lui Daniel”

Mort de frig. Aceasta este cauza decesului unui bărbat produs în dimineața de 5 ianuarie în piazza Pradaval, la Verona. Corpul fără viață de pe o bancă a fost semnalat agenților municipali de un trecător. Bărbatul nu apare pe lista oamenilor fără adăpost din localitate. Este vorba de Daniel Matal, un român de 42 de ani. Bărbatul era căsătorit, avea copii și era rezident în Veronetta.

«Nu se poate muri astfel, de frig, în inima orașului, în indiferența generală: suntem toți vinovați, toți». Marco Selmo este patronul unui chioșc din piazza Pradaval situat la câțiva metri de banca pe care a murit Daniel Matal. « Nu îl cunoșteam personal însă sigur – povestește – există mulți neajutorați ca el, se îmbată și apoi când se întunecă pleacă. Daniel, în schimb, a ales să rămână și frigul l-a ucis».

La câțiva metri se află florarul de la La Vie en Rose, Gaetano D’Abbene: «Nu știu cum, dar este necesar ca cei care sunt în criză să știe că întotdeauna au o ușă pe care o pot deschide, o posibilitate, un ajutor».

Și cei care trec prin piazza Pradaval în mod regulat făcând naveta la Pam de pe via Dei Mutilati unde merg să își ia vin, nu știu nimic despre Daniel.

«Poate l-am văzut de câteva ori, dar nu era un obișnuit al acestor locuri», mărturisește un grup de cinci bărbați așezați lângă statuia Sanmicheli, «mai mult sau mai puțin ne cunoaștem toți între noi, vorbim, ne ajutăm, dacă unul se simte rău îl convingem să se ducă la spital, chiar îl ducem, cu siguranță nu-l lăsăm aici să crape de frig… Suntem neajutorați, este adevărat, nu avem nimic de dat însă inima da, suntem toți în aceeași barcă și i se poate întâmpla oricui să aibă probleme ca Daniel, astfel că regula este să facem echipă și să nu ne abandonăm niciodată fratele care o duce mai rău. Dacă am fi știut, l-am fi salvat».

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Padova, român de 49 de ani, lovit de o mașină după o manevră bruscă, a murit pe loc

Primii copii români din Italia în 2018: Gheorghe, Leonardo, Alexandru, Iuliana și Giorgia