in

Muncitor român arestat la Canicattì, a plătit o italiancă să incendieze mașina unui avocat sicilian

Muncitor român arestat la Canicattì, a plătit o italiancă să incendieze mașina unui avocat sicilian

Alte două arestări ale carabinierilor Companiei Caltanissetta, în legătură cu atacul incendiar din 18 ianuarie 2020 împotriva unui avocat, la domiciliul său din districtul Perito di Serradifalco.

Este vorba de un bărbat și o femeie, un român și o italiancă. Flăcările au distrus complet mașina Peugeot 308 deținută de familia avocatului, focul afectând un șopron din lemn sub care se afla mașina și, de asemenea, avariind un Audi Q3.

Caltagirone, și-a dat singur foc, în timp ce incendia mai multe mașini, român prins de polițiști la spital

În 17 iunie, Vincenzo Li Calzi a fost arestat, considerat a fi executorul material în concurență cu o altă persoană care rămăsese necunoscută. Acum s-a făcut lumină asupra circumstanțelor ulterioare ale aventurii și a fost luată măsura arestării preventive în închisoare împotriva a celor două persoane.

În noaptea incendiului, cea care l-a însoțit pe Vincenzo Li Calzi în zona rurală Serradifalco a fost Valentina Garetta, o tânără de 29 de ani din Canicatti, cu antecedente de poliție.

S-a dovedit că ea a fost autorul material al incendiului, fiind cea care a pătruns noaptea pe proprietatea avocatului, încercând de mai multe ori să declanșeze incendiul, reușind doar după mai multe încercări.

Mașina unui brutar român, incendiată în apropiere de Roma, incidentul e considerat suspect

Cu ea se afla Li Calzi, șofer și proprietar al mașinii Alfa Romeo 159 filmată de mai multe ori în orașul Serradifalco și la stația de service din Via Crucilla ‘, intenționând să umple o canistră de combustibil pentru a fi folosită pentru amorsare după ce primele încercări au eșuat.

Apoi a apărut figura lui Martin Marius Vasile, un muncitor agricol român în vârstă de 29 de ani, cu domiciliul în Canicatti, care, potrivit reconstrucției, ar fi recrutat-o ​​pe femeie plătind-i aproximativ 400 de euro.

Motivul acțiunii de intimidare contra avocatului este încă necunoscut și investigațiile continuă, scrie grandangoloagrigento.it.

Arestat într-o operațiune antidrog

Numele lui Martin Marius Vasile apare semnalat într-o operațiune antidrog a poliției italiene în 2019. În mai 2019, polițiști din echipa mobilă și din secția de poliție din Gela au arestat patru români, cu domiciliul în provincia Agrigento, ca parte a unei vaste operațiuni antidrog.

Este vorba de Martin Marius Vasile, pe atunci în vârstă de 27 de ani, Lupan Florin Cristian (28), Lupan Ionut Alin (22) și Stefan Florin (38). Cei patru bărbați, cu diverese antecedente, au fost surprinși în cartierul Carrubba, din Butera, într-o căsuță rurală, în timp ce depozitau și ambalau marijuana.

Mașina unui român de 46 de ani, incendiată la Licata. A ars alături de mașina unui întreprinzător sicilian

După raid, cei patru români au încercat să scape, dar au fost blocați de polițiștii care au confiscat aproximativ cincisprezece kilograme de marijuana.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, românul dispărut la nunta surorii sale a fost găsit, se ascunsese din cauza unei stări depresive

Italian depistat de polițiștii români cu peste o tonă de trufe negre, în valoare de aproximativ 600.000 de lei