in

Muncitor român de 46 de ani, accident de muncă la Arena din Verona

Un muncitor român de 46 de ani a fost rănit într-un  accident de muncă la Arena din Verona. Bărbatul, ocupat cu demontarea decorurilor și scenei după încheierea festivalului de operă și a sezonului de concerte, a fost lovit la urechi de niște scânduri din lemn pe care un coleg le muta cu un elevator. Dezechilibrându-se, lemnele au căzut asupra bărbatului care încercând să le evite și-a pierdut casca de protecție.

În spatele oricărui concert este o armată de muncitori care lucrează pentru amenajarea și demontarea scenei, schelelor, decorurilor. Unul dintre acești angajați a fost grav rănit în timp ce muta un obiect pe Arena din Verona.

Era circa ora 8. În piazza Bra începeau să sosească primii trecători, în timp ce muncitorii erau deja la muncă de mai mult timp. Angajați ai unor cooperative diferite, unii ocupați cu demontarea scenei concertelor lui Zucchero, alți ocupați cu aranjarea decorurilor pentru spectacolul Intimissimi On Ice care a avut loc în zilele de 6 și 7 octombrie.

Un român de 46 de ani, Fidel Ciocan, angajat al Crew Brostage, îndepărta o traversă din lemn, care ținea ridicată mai multe scânduri din lemn, cu greutatea de circa 1.200 de kg. Un coleg albanez s-a apropiat cu elevatorul și ridica paleții, în timp ce el s-a băgat dedesubt pentru a îndepărta traversa și a o duce în altă parte. Operațiuni care au loc în câteva minute, de rutină, pe care angajații sunt obișnuiți să le efectueze aproape în mod mecanic.

Însă ceva a mers prost. Suprafața Arenei, formată din bucăți de piatră, nu este perfect plană. Stiva de scânduri de lemn, fiind scoasă traversa de dedesubt, s-a dezechilibrat și a alunecat asupra românului. Totul a durat o fracțiune de secundă. Bărbatul purta o cască de protecție, care probabil a evitat să se întâmple ceva și mai rău: însă greutatea scândurilor a făcut să-i cadă casca de pe cap, făcând presiune asupra urechilor, acestea fiind rănite în mod profund. O durere acută. Muncitorul și-a pierdut conștiența pentru câteva momente, timp în care colegii săi au avertizat medicii de la Verona Emergenza. La sosirea lor, bărbatul își revenise deja, însă rănile erau mult prea profunde și astfel a fost transportat de urgență la spitalul din Borgo Trento, unde urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale.

Între timp la fața locului au sosit și agenții de la chestură și inspectorii și tehnicienii de la Spisal, angajați în reconstituirea dinamicii exacte a accidentului. Pe baza primelor cercetări, nu au fost constatate elemente de responsabilitate, ar fi fost vorba de un simplu accident. Dar ancheta este doar la început.


Roma, capitala accidentelor de muncă. 153 de morți în patru ani, cei mai mulți au fost români

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Copiii din diaspora se întorc acasă ca străini: întâmpină mari dificultăţi în a se acomoda şi a vorbi limba maternă

Roma, muncitor român înghițit de canalizare, despăgubire de 350.000 de euro