in

Muncitor român, mort în timp ce lucra la pinacoteca familiei Agnelli

Ioan Puşcaş, un muncitor român de 41 de ani, s-a accidentat mortal în timp ce lucra la pinacoteca “Giovanni şi Marella Agnelli”, din Torino, scrie La Repubblica. Pe 7 octombrie, românul şi-a pierdut viaţa după ce a căzut de la o înălţime de 12 metri, din cauze încă neelucidate. Ginevra Elkann a transmis condoleanţe famieliei românului. Ioan Puşcaş avea o fată de 17 ani.

Ioan Sorin Pușcaș era un angajat al firmei Job Service, subcontractoare a unei societăţi care efectuează lucrări de întreținere în interiorul clădirii care găzduiește pinacoteca. Lucra fără echipament de protecție, fără centuri de siguranță. Potrivit primelor cercetări, muncitorul se afla în vârful unei scări cu stinghii, fixată pe o schelă improvizată, realizată cu câteva scânduri din lemn sprijinite pe scara de zidărie interioară.

Inainte de a cădea, bărbatul efectua o lucrare de întreținere, în interiorul clădirii. Colegul său a auzit o bufnitură venind de la baza scărilor. S-a dus la balustradă și era cât pe ce să leșine: a văzut trupul românului întins pe podea. L-a strigat, dar Ioan nu a răspuns. Peste tot împrejur sânge și ipsos. A dat imediat alarma, iar ambulanţa au ajuns în câteva minute, însă sanitarii nu au putut decât să constate decesul muncitorului, după ce au încercat să-l reanimeze, timp de o jumătate de oră.

Carabinierii au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele accidentului şi, eventual, cine este resposabil de moartea românului.

«Tragicul accident în urma căruia și-a pierdut viața Ioan Sorin Pușcaș mă îndurerează profund – a declarat Ginevra Elkann, președintă a pinacotecii. O fatalitate cutremurătoare a lovit un muncitor, exprim condoleanțele mele, ale familiei mele și ale persoanelor care lucrează în pinacotecă rudelor îndurerate».

Ioan  Puşcas trăia la Biella cu familia şi avea o fiică de 17 ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Video/ Un român a uimit juriul de la “Germanii au talent” cu un număr de acrobaţie plin de “accidente”

Studiu: Un român din doi din Italia vrea să se întoarcă acasă