in

“Nu mă împac cu tine”, româncă împușcată la Padova de fostul prieten, care apoi s-a sinucis

Îi cere să se întoarcă să trăiască cu el, ea refuză, el o ucide şi apoi se sinucide.

Mariana Cărăuş, româncă de 24 de ani rezidentă la Cavino di San Giorgio delle Pertiche (Padova) împreună cu părinţii, a murit astfel, în maşina închiriată de iubitul ei neamţ, Karl Christian Neumeyer, de 34 de ani, din Eichstätt (Bavaria).

Cei doi au fost găsiţi lipsiţi de viaţă pe 3 martie, în jurul orei 7.50, prăbuşiţi pe scaunele unui Volkswagen Touran cu numere nemţeşti. În interiorul maşinii în care au fost descoperite cele două corpuri, a fost găsit un pistol semiautomat CZ calibrul 9×21 şi trei cartuşe.

Cei doi s-au cunoscut cu trei ani în urmă, în Germania, unde Mariana se dusese să-şi caute un loc de muncă. Se îndrăgostiseră şi începuseră să trăiască împreună. Apoi ea a decis să-l părăsească şi să se întoarcă la părinţi, la San Giorgio delle Pertiche. Începuse chiar şi să frecventeze un alt bărbat.

Însă Karl nu s-a dat bătut. S-a întors să o ”ia”.

Karl a închiriat o maşină, a umplut-o cu câteva haine de-ale sale, a luat un pistol şi a plecat în Veneto. Aici i-a cerut Marianei o întâlnire. Ea s-a dus. Ieşind din casă, povesteşte Enrico Ferro în Mattino di Padova, le-a spus părinţilor că va reveni în jumătate de oră. Însă nu s-a mai întors acasă.

Karl o aştepta în maşină cu un buchet de mimoze. Cei doi au vorbit, însă ea nu voia cu niciun chip să se întoarcă la el. S-au oprit într-o parcare, lângă şcoala medie din Cavino. Aici, bărbatul mai întâi a împuşcat-o de două ori şi apoi a îndreptat arma către el: a ţintit către inimă şi s-a sinucis.

 

Corpurile din maşină au fost găsite de nişte copii care se duceau la şcoala medie. ”Ies jumătate de oră” Jumătate de oră pentru a încheia în mod definitiv acea iubire devenită insuportabilă.

Cu acest motiv a ieşit Mariana Cărăuş pe 3 martie din apartamentul părinţilor ei de pe via Praarie, luând cu ea telefonul mobil şi portofelul. Mariana era o fată foarte frumoasă: păr lung de culoare castaniu deschis, ochi mari negri plini de viaţă, un zâmbet cald şi un fizic de fotomodel.

Mariana era unica fiică a lui Vasile Cărăuş, de 49 de ani, muncitor de 15 ani la Norani Srl Cromatura din Bronzola, şi a Vioricăi, de 42 de ani, muncitoare la Marcato din Campodarsego, firmă care produce maşini pentru frământat aluaturi. ”Tati, ies jumătate de oră şi îi spun că nu mai vreau să aud de el. Te pup, pe curând!”. Sunt ultimele cuvinte pe care Mariana le-a adresat tatălui înainte să se ducă să-şi întâmpine moartea.

”Pe acel băiat l-am văzut o singură dată acum vreo două luni, după Crăciun – povesteşte Vasile. Mi s-a părut drăguţ, amabil şi educat. Fiica mea mi-a povestit despre acea amiciţie şi el voia ceva mai mult. Ieri (3 martie – n.r.) mi-a spus că a sosit şi că se duce să-i spună adio pentru totdeauna”.

Românii din Piemonte țin în viață economia regiunii, patroni a peste 10.000 de firme.

”100 de euro lunar de lucrător, taxe incluse”. Așa a devenit Timişoara a opta provincie venetă