in

Românii din Piemonte țin în viață economia regiunii, patroni a peste 10.000 de firme.

Bazinul de întreprinzători străini care în aceşti ani de criză a contribuit la ţinerea în viaţă a economiei regiunii Piemonte (rata lor de creştere a fost mereu pozitivă şi a atins +4,4% anul trecut în timp ce pentru totalul firmelor din zonă performanţa a fost mereu negativă) este condus de cetăţeni români, care sunt patronii a peste 10.000 de firme.

Şi apoi sunt marocanii, albanezii şi chinezii. Francezii şi germanii sunt pe al cincilea şi al şaselea loc.

Ferruccio Dardanello, preşedintele Unioncamere Piemonte, defineşte «antreprenoriatul străin» o «resursă preţioasă pentru economia teritoriului nostru», scrie Il Secolo XIX. «Revine sistemului instituţiilor să ştie să valorizeze şi să susţină acest bazin de întreprinzători, de exemplu prin intermediul unor politici ţintite de susţinere a creditului», solicită Dardanello.

Firmele conduse de străini, în orice caz, constituie o cotă încă limitată a întregului ţesut antreprenorial «chiar dacă sunt în creştere constantă».

Toscana este regiunea care înregistrează cea mai mare incidenţă de firme străine din totalul întreprinderilor înregistrate pe teritoriul regional (12,6%), urmată de Liguria (11,8%), Lazio (11,1%), Lombardia (11,1%), Friuli Venezia Giulia (11,0%), Emilia Romagna (10,5%) şi Veneto (9,4%). Piemonte ocupă a opta poziţie cu un procent de 9,2%, echivalentul a 40.716 firme dintrun total de aproape 443.000.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

«Da, sunt româncă. Eu n-am de ce să las capul jos!»

„Nu mă împac cu tine”, româncă împușcată la Padova de fostul prieten, care apoi s-a sinucis