in

O fetiță de 10 ani din Italia a murit sufocată în urma unei provocări de pe TikTok

O fată a murit prin asfixie în Palermo (Sicilia, în sudul Italiei) în timp ce participa la o provocare numită „jocul cu eşarfa″ de pe reţeaua socială TikTok.

Antonella, în vârstă de 10 ani, care participa la o ″blackout challenge″⁣ pe TikTok, în baia din casa familiei sale, şi-a legat o curea în jurul gâtului cu scopul de rămâne fără răsuflare cât mai mult timp, în timp ce se filma cu telefonul mobil, transmite Agerpres.

Sora ei în vârstă de cinci ani a fost cea care i-a descoperit trupul inconştient, miercuri seara.

Fata a fost transportată imediat de părinţi la spitalul de pediatrie din Palermo, însă nu a supravieţuit.

„Jocul cu eşarfa″, în care copiii îşi blochează respiraţia până când leşină pentru a experimenta senzaţii tari, provoacă în fiecare an accidente, dintre care unele sunt fatale.

Părinţii au relatat cotidianului La Repubblica că o altă soră a fetei, în vârstă de nouă ani, a fost cea care le-a explicat ce s-a întâmplat. ″Antonella juca jocul asfixierii″⁣, le-a spus ea.

„N-am ştiut nimic. Nu ştiam că ea participa la acel joc. Ştiam că Antonella intra pe TikTok pentru coregrafii, pentru a se uita la videoclipuri. Dar cum mi-aş fi putut imagina această atrocitate?″, a explicat tatăl fetei pentru publicaţia citată.

„Fiica mea, micuţa mea Antonella care moare din cauza jocurilor extreme de pe TikTok: cum pot accepta?″, a adăugat Angelo Sicomero, care împreună cu soţia sa a decis să doneze organele fetei, astfel încât „alţi copii să poată trăi datorită ei″.

Parchetul din Palermo a deschis o anchetă pentru „incitare la sinucidere″. Telefonul mobil al fetei a fost confiscat de anchetatori, care urmează să stabilească dacă Antonella era conectată cu alţi participanţi, dacă a fost invitată de o altă persoană să ia parte la provocare sau dacă a realizat înregistrarea video pentru prieteni sau cunoscuţi.

Ca reacţie la această tragedie, platforma lansată în 2016, care declară că are 100 de milioane de utilizatori în Europa, a emis un comunicat.

„Siguranţa comunităţii TikTok este prioritatea noastră principală, suntem la dispoziţia autorităţilor competente pentru a colabora la ancheta lor″, se arată în document.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Scene dramatice la Palermo: „Cimitirele noastre sunt saturate. Nu mai avem loc unde să ne punem morții”

vaccinati ser fiyiologic

Medici şi asistenţi italieni injectaţi cu ser fiziologic în loc de vaccin anti-Covid. Cum a fost posibil?