Menu
in

O nouă ocupație a românilor din Italia: distribuitor de carburant de contrabandă

Un distribuitor stradal de carburant din Bordighera (provincia Imperia) avea instalat, în afara pompelor normale, un furtun pentru alimentare abuzivă cu care se furniza carburant de contrabandă. Acest lucru a fost descoperit de Garda de Finanțe. Militarii au intervenit după ce au observat câțiva clienți care mișunau în jurul unui vehicul cu numere românești, parcat la ceva distanță de pompe.

La unul dintre rezervoarele vehiculului era legat un motor cu aspirație, la rândul său legat la un contor-litru. De aici pleca un alt furtun din cauciuc care intra în partea superioară a unei cisterne cu formă pătrată, cu capacitatea de o mie de litri, așezată pe jos și ascunsă de o masă de lemn și de coca unei mici ambarcațiuni.

Arestaţi pentru contrabandă cu ţigări

Sistemul permitea prelevarea carburantului prezent în rezervoarele vehiculului român și pomparea acestuia, trecând prin contor-litru, în cisterna pătrată de la care, în fine, ar fi fost livrat „la negru”.

Deținătorii distribuitorului de carburant și cei doi șoferi români ai vehiculului au fost denunțați. Furtunul și mecanismul au fost sechestrate împreună cu 700 de litri de motorină și cu vehiculul. Oamenii de la Garda de Finanțe au constatat o evaziune de peste 70.000 de euro într-o perioadă de cinci luni. Aceasta permitea o economisire la plinul de motorină de până la 30% din valoarea reală.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version