in

O româncă și un italian vindeau ilegal mașini de lux, au prejudiciat statul italian cu peste 2 milioane de euro

Autoritățile din Treviso au făcut mai multe percheziții la sediile unui grup infracțional orgnizat, condus de un venețian de 56 de ani, rezident în provincia Treviso și de o femeie de naționalitate română de 43 de ani. Cei doi au pus la cale o  „schemă carusel“ și au prejudiciat statul italian cu peste 2 milioane de euro, bani care le-au intrat în buzunar, scrie stiridiaspora.ro, citând presa italiană.

Cercetările efectuate de Polstrada, în colaborare cu secția Antifraudă și Control a Agenției Vamale și Monopoluri din Treviso  au făcut posibilă descoperirea acestei rețele prin care venețianul de 56 de ani și românca de 43 de ani, prin două puncte de vânzare din provincia Treviso și o rețea densă de colaboratori – 12 persoane cercetate ar fi cumpărat aproximativ 60 de mașini în Germania – au reușit să păcălească statul italian și să evite plata TVA-ului, bani care le intra în schimb lor în buzunar, prejudiciind bugetul de stat.

Cei doi se ocupau de revânzarea mașinilor aduse din  Germanaia și care erau doar modele de lux ale unor branduri scumpe de autovehicule, precum Porsche, Maserati, Jaguar, Mercedes, BMW, Audi sau Alfa Romeo. Odată achiziționate mașinile, prin intermediul rețelei de colaboratori, și cu participarea unei agenții de închirieri auto din Treviso și Palermo, mașinile au fost înmatriculate în Italia cu facturi false și autocertificări false prezentate instanțelor civile din Treviso, Palermo, Catanzaro și Roma în numele  cumpărătorilor finali, fără a reieși că ei au intermediat cumva acest demers. 

Sistemul ar fi permis grupului să nu plătească TVA pentru tranzacții, reîncărcându-le ulterior, obținând astfel un profit neloial suplimentar pe facturile de vânzare care ajungeau la cumpărătorii finali. Datorită eliminării componentei suplimentare a impozitului, care de fapt nu a fost plătit, S-au produs și utilizat facturi false și declarații false (fals, uz de fals și fals în înscrisuri oficiale), potrivit Treviso Oggi.  

Ancheta întreprinsă de poliția rutieră face parte din fenomenul mai larg și răspândit al așa-numitei „fraude în carusel”, adică mecanisme frauduloase al căror scop este să transforme legislația TVA pentru a introduce produsele pe piață la prețuri deosebit de competitive.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Consilierul ministrului Sănătății, Walter Ricciardi, anunță vestea proastă: «Virusul va reveni în toamnă, transmis de tineri»

Campania, româncă de 50 de ani, îngrijitoare la o bătrână, arestată pentru furtul a 13.000 de euro din contul pensionarei