in

Consilierul ministrului Sănătății, Walter Ricciardi, anunță vestea proastă: «Virusul va reveni în toamnă, transmis de tineri»

«Italia este la fel de fierbinte ca Brazilia. Acest virus se va răspândi în rândul tinerilor, care vor deveni purtătorii acestei infecții, iar problema va fi că, din cauza lipsei măsurilor de siguranță din partea tinerilor, aceștia îl vor transmite bunicilor și părinților și vom vedea presiunea asupra sistemul sanitar. Acest lucru se va produce toamna„.

O spune Walter Ricciardi, consilier al ministrului sănătății din Italia și profesor de igienă generală și aplicată la Universitatea Cattolica, și reprezentant al Italiei la OMS, prezentând joi raportul Osservasalute.

„Toate virusurile respiratorii revin toamna de când există omul – a spus el – în fiecare an există un sezon în care datorită răcelii și capacității virusului de a se reproduce grație unor anumite afecțiuni, aceste infecții revin. O va face și acest coronavirus? Suntem convinși de asta».

„Marea majoritate a infecțiilor se transmit prin mâini, astfel încât spălarea lor este un obicei care poate controla aproximativ 60% din infecții, pare ciudat, deoarece se acordă mult mai multă atenție măștii. Distanțarea fizică și spălarea mâinilor singure pot evita aproape 100% din infecții „, continuă Ricciardi.

„Dacă în anumite circumstanțe nu vă puteți menține distanța, iar aceasta mai ales în medii închise”, trebuie să purtați masca, specifică el.

„Nu trebuie să ne temem, dar să fim precauți, da, să avem grijă de curățarea suprafețelor și să ne asumăm toate aceste comportamente utile până când nu aveți vaccinul.”

„Recomandarea principală este aceea a distanțării fizice, tot ceea ce nu respectă această condiție  este apoi plătit din punct de vedere al infecției.

Pentru operatorii de turism aș dori să spun că, dacă nu există sănătate, nu poate exista o stare de bunăstare economică. Dacă te întorci la numere importante, te întorci la restricții: îmi amintesc că astăzi Lisabona și o parte din Germania sunt în lockdown”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Familie din Trentino, infectată cu Covid-19 de femeia pe care o angajase ca să aibă grijă de mama lor în vârstă

O româncă și un italian vindeau ilegal mașini de lux, au prejudiciat statul italian cu peste 2 milioane de euro