in

Familie din Trentino, infectată cu Covid-19 de femeia pe care o angajase ca să aibă grijă de mama lor în vârstă

O familie din Trentino a fost infectată cu noul coronavirus chiar de femeia pe care o angajase ca să aibă grijă de mama lor în vârstă.  Femeia care tocmai sosise din Moldova a adus virusul de acasă.

După redeschiderea frontierelor, la familia din Italia a ajuns o femeie din Moldova pentru a înlocui altă badantă, care urma să plece la un alt loc de muncă. Circumstanțele în care femeia bolnavă a călătorit în Italia însă se cercetează. Acesta a început să manifeste primele simptome la câteva zile după ce începuse munca la acea familie.

Medicul de familie a alertat imediat rețeaua de asistență teritorială, care a diagnosticat infecția cu Covid19 și a declanșat carantina împotriva îngrijitoarei, a femeii în vârstă și a membrllor familiei.

Testată a fost şi badanta care tocmai plecase. Această între timp se mutase în Lombardia. Testul ei a ieşit negativ, scrie giornaletrentino.it.

Acum toate persoanele care au intrat în contact cu îngrijitoarea infectată vor fi ținute sub supraveghere. De asemenea, au fost informați şi carabinierii care încearcă să-l găsească pe proprietarul microbuzului cu care a călătorit femeia bolnavă din Moldova. De asemenea, urmează să fie depistaţi şi toţi pasagerii care au călătorit în microbuz, mai ales că au petrecut ore bune împreună. 

Mai mult, poliția va trebui să reconstituie modul în care femeia a intrat în Italia şi dacă a respectat izolarea prevăzută pentru cei care intră în Italia din străinătate.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Lanciano, un copil român de 3 ani a luat foc: se juca cu alcool lângă cuptorul aprins, dus în stare gravă la spital

Consilierul ministrului Sănătății, Walter Ricciardi, anunță vestea proastă: «Virusul va reveni în toamnă, transmis de tineri»