in

Padova, arestat liderul unui grup care se ocupa cu furtul de carduri de la bătrâni, iată cum operau infractorii

Un român în vârstă de 35 de ani a fost acuzat în Italia că a organizat și condus o grupare care se ocupa cu înșelătoria și furtul cardurilor bancare în special de la persoanele în vârstă. Bărbatul a fost arestat la Padova, informează Padova Oggi.

>>> Roma, cardurile turiștilor, clonate de o bandă de români și italieni, 300.000 de euro fraudă

Bărbatul și complicii săi foloseau o tehnică specială pentru a substitui cardurile victimelor. Ei alegeau în special persoanele în vârstă, pe care le înconjurau și le spionau să afle mai întâi codul PIN al cardului.

>>> Moncalieri, român prins după 17 ani de la un jaf, victima a murit de supărare la câţiva ani după incident

Apoi, aruncau niște bancnote pe jos și le atrăgeau atenția persoanelor aflate la bancomat că au scăpat banii. În momentul în care victimele se aplecau să ia banii, unul dintre hoți se repezea să schimbe cardul bancar din aparat cu unul fals.

Până să își dea seama victimele că au fost păcălite, gruparea condusă de românul de 35 de ani dispărea cu cardul, pe care îl foloseau rapid, înainte ca persoana păgubită să-l blocheze.

Liderul bandei, care suferise deja o condamnare pentru furturi din locuințe, a fost surprins, sâmbătă, de oamenii legii alături de partenera sa lângă un bancomat din Padova. Poliţiştii italieni l-au urmărit pe român în trafic şi l-au oprit pe acesta în momentul în care se afla în maşină alături de iubita lui şi de un prieten.

La parcheziția asupra românului de 35 de ani a fost descoperit un card bancar emis pe numele unui italian din Verona. Oamenii legii au luat legătura cu acesta, iar italianul a recunoscut că raportase furtul cardului cu o zi înainte.

Românul a fost pus sub acuzare şi încarcerat în închisoarea din Padova. El riscă ani grei de închisoare în condiţiile în care este recidivist, informează Stiridiaspora.ro. Cercetările continuă în legătură cu iubita şi prietenul acestuia, urmând a se stabili gradul de implicare al celor doi în gruparea condusă de românul de 35 de ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pistoia, român de 29 de ani, accident mortal cu motocicleta, a băgat în spital, în stare gravă, un pieton care traversa regulamentar

Papa Francisc, internat duminică la spitalul Gemelli din Roma, a fost operat la colon. ”Intervenția s-a desfășurat sub anestezie generală”