Menu
in

Parma, înjunghiat în inimă pentru că a luat apărarea unei femei cu copil în brațe: ”A fost un erou!”

Parma, înjunghiat mortal pentru că a luat apărarea unei femei cu copil în brațe: ”A fost un erou!”.

El a vrut să protejeze o femeie și copilul mic pe care îl ținea în brațe de violența partenerului ei și a plătit cu viața pentru gestul său, scrie presa italiană.

Vitalie Sofrone, un moldovean în vârstă de 40 de ani, care se afla de aproape douăzeci de ani în Italia, unde lucra ca și curier, a fost ucis aseară la Parma, într-o parcare din cartierul Gaione, fiind înjunghiat în inimă.

Făptașul, un compatriot de 27 de ani, dar cu pașaport românesc, a fost rapid depistat și arestat. Acesta avea încă arma crimei asupra sa și a fost dus la închisoare, până la audierea de validare. El cunoștea cuplul și fusese coleg de serviciu cu victima.

Italia, un român a vrut să însceneze răpirea copilului său. ”Mi-au furat maşina. Fiul meu e înăuntru!”

Parma, înjunghiat mortal pentru că a luat apărarea unei femei

Totul s-a întâmplat într-un timp scurt, cu puțin timp înainte de ora 22. Bărbatul de 27 de ani și partenera sa stabiliseră să se întâlnească într-o parcare pentru a discuta despre o relație care se încheiase.

Cei doi s-au certat și li s-au alăturat și câțiva cunoscuți, printre care și Vitalie. Se pare că înainte o ajutase pe femeie, care între timp părăsise casa, din cauza relelor tratamente la care fusese supusă. În discuțiile aprinse se încearcă să se stabilească dacă aceasta a depus plângere împotriva partenerului său.

Agresorul ar fi stat în fața ei și a fiului ei cu un cuțit în mână, iar bărbatul de 40 de ani s-a pus atunci în calea ei pentru a o apăra și a fost lovit cu o singură lovitură, în piept.

Au fost chemate ajutoare, poliția și 118, dar încercările de a-l salva au fost zadarnice. Între timp, agresorul a fugit și a fost lansată o alertă: în scurt timp a fost găsit într-o grădină publică din apropiere de către o patrulă de carabinieri.

”A fost un erou!”

El a fost dus la cazarmă, iar arma crimei a fost confiscată. ”Tot ce știu este că nu ar fi trebuit să se întâmple și că a fost un erou să salveze un copil și femeia”, a declarat sora victimei, Svetlana, intervievată de Tv Parma.

Cumnata sa, Eugenia, și-a amintit de el ca de un mare muncitor: ”Era mereu disponibil, știa cum să se descurce cu toată lumea și ne va lipsi pentru totdeauna. Ne liniștește un pic pentru că știm că a făcut un gest eroic”.

”Sunt încă prea multe cazuri de violență împotriva femeilor, instituțiile trebuie să se simtă solicitate, pentru că este clar că sistemul de protecție a victimelor violenței are lacune, iar justiția nu poate greși. Avem nevoie de operatori specializați și pregătiți, de o rețea de protecție eficientă și de o schimbare culturală care să ne elibereze de logica misogină a posesiei”, a comentat vicepreședintele Camerei Deputaților și deputat M5s Maria Edera Spadoni.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 3.8]
Exit mobile version