in

Perugia, mister în jurul morții unei românce de 28 de ani, într-o clinică privată, înaintea unei intervenții chirurgicale de rutină

Este anchetă în Italia, la o clinică privată din Perugia, după ce o tânără româncă în vârstă de 28 de ani, mamă a doi copii, a murit subit înaintea unei intervenții chirurgicale de rutină. Ioana Lingurar a făcut stop cardiac și nu a mai putut fi salvată de medici.

Ioana Lingurar a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă, la secția de Terapie Intensivă a spitalului Santa Maria della Misericordia, în Perugia. Tânăra româncă fusese adusă acolo după un stop cardiac suferit la o clinică privată, în timp ce era pregătită pentru o intervenție chirurgicală la șold.

Operația fusese planificată cu ceva timp în urmă şi trebuia să fie una simplă, de rutină, cu anestezie locală, scrie publicaţia italiană La Nazione, citată de observatornews.ro. Ioana, însă, din motive neştiute încă, a intrat în stop cardio-respirator. A fost transportată de urgenţă la spital, unde s-a stins în noaptea de vineri spre sâmbătă. Doar autopsia va elucina misterul morții Ioanei Lingurar.

În fapt, scrie La Nazione, se pare că Ioana, mamă a doi copii mici și rezidentă la Colle San Paolo (Tavernelle) împreună cu partenerul ei italian, nu fusese încă operată când a intrat în primul stop cardio-respirator. O ipoteză privind cauza morții este și anestezia la care fusese supusă, dar este încă prea devreme pentru a exclude posibile afecțiuni ale tinerei, care ar fi putut provoca moartea subită.

Sâmbătă, familia româncei – asistată de avocatul Alessandro Vesi – a depus o plângere la poliție, cerând tragerea la răspundere a celor care se fac vinovaţi de moartea Ioanei.

Procurorul de caz a dispus efectuarea autopsiei, a cerut dosarele medicale ale femeii, dar şi identificarea imediată a medicilor care s-au ocupat de intervenţia chirurgicală a Ioanei. Moartea fulgerătoare a Ioanei Lingurar lasă în urmă o familie, rude şi prieteni îndureraţi. Pe pagina de Facebook a tinerei de 28 de ani curg zeci de mesaje de condoleanțe.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șoc la Brescia, medic primar de la urgențe arestat, a ucis doi bolnavi de Covid

vaccinare italia

Probleme uriaşe cu livrarea vaccinurilor în Italia. Conte a răbufnit: «Este inacceptabil, vom folosi toate uneltele legale»