in

Proces la Crema: românca acuzată că a furat bomboane de 1,19 euro

Trei audieri, doi judecători şi un proces de luni de zile: totul pentru a emite o sentiţă în cazul unui furt de bomboane, în 2010. Valoarea bunurilor sustrase: 1,19 euro.

Cazul judiciar, aproape absurd a fost relatat de “La Repubblica” din Milano. Episodul a avut loc la Crema, lângă Cremona, în august 2010. O româncă de 24 de ani a fost suprinsă de vânzătoarea unui magazin, în timp ce îşi ascundea în geantă o pungă cu bomboane cu zahăr. Tânăra a fost semnalată poliţiei, care a pus-o sub cercetare în stare de libertate. În urma plângerii depuse, românca a fost acuzată de furt, dar nu s-a prezentat la niciuna din cele două audieri care au avut deja loc, de la începutul anului. În cursul celei de-a doua audieri, au fost chemaţi în faţa judecătorilor cei doi martori: vânzătoarea şi poliţistul care a înregistrat plângerea.

Avocatul din oficiu al româncei a spus că nu a reuşit să-şi contacteze clienta: “problema nu este furtul în sine, ci mai degrabă ar trebui să ne întrebăm dacă merită să cheltuim atâta energie ăn cadrul procesului, pentru o daună de un euro şi 19 cenţi. Având în vedere că este vorba teoretic de o infracţiune gravă, deci procesul merge înainte din oficiu, deci nu se poate urma nici o cale de rezolvare prin retragerea plângerii, eventual după plata unor daune”.

Condamnat la 2 ani de închisoare pentru că a furat o ciocolată de 2 euro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Regizorul Cristian Mungiu, din nou în competiţia oficială de la Cannes

Dentişti italieni cu diplomă românească