in

Regizorul Cristian Mungiu, din nou în competiţia oficială de la Cannes

Regizorul Cristian Mungiu, laureat al premiului Palme d’Or în 2007, a fost inclus în competiţia oficială a ediţiei din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, cu lungmetrajul “După dealuri/ Beyond the Hills”.

Cristian Mungiu este scenaristul şi regizorul filmului “După dealuri/ Beyond the Hills”, înscris la concursul de proiecte cinematografice organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) în septembrie anul trecut, cu titlul “Provizoriu”. Pelicula marchează revenirea regizorului român în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes, la cinci ani după premiul Palme d’Or obţinut cu drama “4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”.

Mungiu s-a remarcat cu filmul „Occident”, în 2002, iar după primirea distincţiei de pe Croazetă, el a produs şi a participat la realizarea filmului colectiv „Amintiri din Epoca de Aur” ( I – „Tovarăşi, frumoasă e viaţa!” şi II: „Dragoste în timpul liber”) în 2009.

“După dealuri/ Beyond the Hills”

Filmul spune povestea a două fete care au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani de despărţire. Alina se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa, prietena ei din copilărie, faţă de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă. Repetiţiile şi filmările au avut loc în iarna acestui an, la Câmpina şi Bucureşti.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Guvern: România va trece la euro în 2015

Proces la Crema: românca acuzată că a furat bomboane de 1,19 euro