in

Proprietarul camionului în care au fost sufocați 39 de oameni, român de 28 de ani arestat în Italia

Proprietarul camionului în care au fost sufocați 39 de vietnamezi a fost arestat la Cinisello Balsamo

Camionul care transporta cei 39 de imigranți vietnamezi care au fost găsiți morți în sud-estul Angliei, nu departe de Londra în octombrie 2019, era al său.

Acum, Ștefan Damian Dragoș, un român în vârstă de 28 de ani, a fost arestat de poliția italiana în Cinisello Balsamo.

Arestarea este rezultatul unei operațiuni internaționale. Poliția engleză din Essex (susținută de Agenția Națională pentru Criminalitate-NCA) a colaborat, prin Expertul pentru Securitate din Roma, Serviciul de Cooperare Internațională a Poliției din cadrul Direcției Centrale a Poliției Criminale și polițiștii echipei mobile din Milano și a poliției din Cinisello Balsamo.

Pe numele lui Damian Dragoș fusese emis un mandat european de arestare în Regatul Unit.

Descoperirea cadavrelor, opt femei și 31 de bărbați, inclusiv trei adolescenți, a avut loc în noaptea dintre 23 și 24 octombrie 2019 în Essex. Imigranții au fost înghesuiți într-un camion frigorific și sufocați până la moarte. Șoferul, un irlandez, a fost imediat arestat.

Dragoș, conform anchetelor, face parte dintr-o organizație activă în mai multe țări în domeniul imigrației ilegale. El și-a pus camionul la dispoziție pentru o lungă perioadă de timp pentru a-i conduce pe migranții vietnamezi în Anglia în mod ilegal.

Din acest motiv, Tribunalul Chelmsford a emis mandatul de arestare în aprilie. După activarea forțelor de poliție italiene și engleze, au început investigațiile, fiind identificat bărbatul căutat și arestat. În Regatul Unit, infracțiunea de ajutorare a imigrației ilegale se pedepsește cu până la 14 ani de închisoare.

Descoperirea celor 39 de cadavre a deschis o breșă în traficul de persoane, în special între Vietnam și Regatul Unit. Migranții care încercaseră să intre ilegal în Anglia, cel mai mare fiind 44 de ani, au fost identificați cu teste ADN după ce familiile lor de acasă au venit să spună că le-au pierdut urma.

În ultimul mesaj text adresat mamei sale, o tânără vietnameză de 26 de ani și-a descris sfârșitul: „Mamă, îmi pare rău că călătoria mea în străinătate a eșuat, nu pot respira, mor”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 5]

Accident domestic la Trapani, copil român de 8 luni opărit cu apă clocotită, dus cu elicopterul la spital

Moare la 54 de ani de tromboză la Brescia, fusese vaccinat cu AstraZeneca. „Era sănătos, vrem adevărul”