in

Proxeneți români la Palermo, limbaj codat: ”Vrei cafea lungă sau scurtă?”

Un grup de prostituție gestionat de o bandă de români a fost anihilat la Palermo. Poliția a arestat 8 persoane. Operațiunea a fost numită “Caffè export” de investigatori, fiindcă anchetații vorbeau codat pe timpul conversațiilor telefonice interceptate, referindu-se la diferite prestații sexuale. Și astfel întâlnirile aveau o listă de ”tarife” care prevedea utilizarea cafelei în diferite preparări cum ar fi, de exemplu, ”lungă sau scurtă”.

Anchetele Secției de criminalitate extracomunitară și prostituție a Echipei mobile au reconstruit dinamicile, echilibrele și conducerea grupului care controla o piață a sexului de tinere femei pe trotuarele din Cala, pe coasta palermitană.

În mandatele de arestare preventivă notificate celor opt români acuzația este de asociere în scopul comiterii de infracțiuni finalizată cu inducerea, exploatarea și favorizarea prostituției și agravată de caracterul transnațional al bandei.

Operațiunea și-a luat numele de la continuele referiri pe care anchetații, pentru a eluda posibile interceptări telefonice, le-au folosit pe timpul conversațiilor lor: lista raporturilor sexuale, de fapt, era stabilită în funcție de diferitele forme ale cafelei, lungă, scurtă și așa mai departe.

Serate violente, lacrimi și sex. Vise spulberate, teamă și mizerie. La bază e mirajul unei vieți liniștite, la Palermo. Fuga din România, și de veniturile sale de foame, apoi ciocnirea cu dura realitate: un loc de muncă pe trotuar, câștiguri împărțite ”fifty-fifty”. Și teama care face imposibil orice protest. Femei foarte tinere constrânse să-și vândă corpul chiar și pe ger, noaptea, la ore imposibile și aproape nude. Este o imagine sumbră suprinsă în cadrul operațiunii „Caffè export”.


Protagonist absolut, recunoscut drept cap al capilor, era ”Calu”, adică Nicolae Șerban, deja implicat în 2011 într-o operațiune similară. El era cel care se ocupa de tarife și de recrutarea prostituatelor. Fiecare bucățică de trotuar se închiria la un preț (250 de euro). Cu promisiunea unei vieți liniștite o bandă de români a constrâns circa douăzeci de conaționale să lase totul și să se mute în Italia. Însă odată sosite la Palermo fetele erau constrânse să se transforme în prostituate. Asfalt împărțit cu nigeriencele, în lungile nopți din Cala, dar cu organizații diferite și gestiune separată.

Un rol deosebit îl aveau ”Storta” (Strâmba) și ”Negra” (Neagra), așa erau supranumite Florina Adelina Velicu și Monica Lăcrămioara Burcea. Erau prostituate de ”grad superior”: erau intermediarul dintre capi și celelalte ”colege”, toate mai tinere decât ele.

Se ocupau de colectarea banilor, coordonau activitățile și făceau astfel încât situația să fie mereu ”sub control”. Relația de muncă era bine definită: pentru a absenta o zi, o prostituată trebuia să ceară permisiunea cu mult în avans. Relații construite cu amenințări, agresiuni fizice, supunere psihologică.

Proxeneți violenți și cruzi, după spusele anchetatorilor. Femeile erau constrânse să lucreze pe frig până la o oră târzie. Câștigul era împărțit: 50% ajungea în buzunarele prostituatelor, cealaltă jumătate la exploatatori.

O activitate infracțională bogată. Astfel că ”organizatorii” au reușit să transfere sume uriașe în România: chiar și 100.000 de euro. Pe timpul operațiunilor două femei au fost denunțate pentru acte obscene: erau îmbrăcate sumar, la scurt timp după ora cinei.

Anchetele poliției au fost demarate acum un an și s-au folosit și de avalanșe de interceptări. Obstacolul limbajului, foarte codat, la final a fost depășit. Cuvântul utilizat era ”cafea”. Mică, americană sau lungă în funcție de tipul raportului. ”Hainele” și ”pantofii” erau banii. În timp ce ”restaurantul” era strada pe care se prostituau femeile.

Și clienții? ”Tipologie variată – a explicat chestorul adjunct, Maria Maida. De la întreprinzători la profesioniști, erau unii care veneau din provincia Trapani. Mulți clienți erau fideli, cum se întâmplă deseori în aceste cazuri”. Astfel unii pasionați ajungeau chiar să se îndrăgostească. Violență dar și gelozie. Cinci prostituate erau ”logodite” cu exploatatorii lor. Unele concurau pentru a deveni ”preferata”. Dar erau și unele care și-au lăsat în România copiii, soțul. Totul. Vise arse în căutarea unei vieți mai bune.

Erau teroarea prostituatelor din Lecce. Arestați patru români

Termini, prostituție de minori, preot arestat. «Ne dădeau între 20 și 50 de euro de fiecare dată»

Viterbo, și-a pus nepoata minoră să se prostitueze

Arestat fratele unui senatoare Forza Italia: «Ducea mâncare şi prezervative prostituatelor»

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Valeria Bulgaru din Padova a inițiat o petiție online: «Avem nevoie de un consulat în Veneto!»

A dispărut după ce furat 3000 de euro de la bătrânul asistat