in

Pusă în genunchi şi obligată să bea apă cu sare dacă nu scotea bani din cerșit, minoră salvată de un român din Roma

Procurorii DIICOT din Craiova au anunţat arestarea unui craiovean care a obligat o minoră să practice cerşetoria în țară dar și la Roma, în Italia. Dacă nu obţinea destui bani din cerşit, fata era pusă în genunchi şi obligată să bea apă cu sare.

Trafic de minori, lovire și alte violențe și trafic de persoane. Acestea sunt infracţiunile reţinute de procurorii DIICOT într-un dosar în care este cercetat un craiovean de 23 de ani. Anchetatorii susţin că problemele victimei au început în 2014, când fata avea numai 15 ani.

„În cursul anului 2014, inculpatul C.B. a recrutat, transportat și adăpostit la domiciliul său, prin constrângere, o minoră de 15 ani. Ulterior a obligat-o, prin acte de violență fizică și amenințări, să practice cerșetoria în beneficiul său material, în principal în zona centrală a orașului Craiova. Inculpatul i-a cerut persoanei vătămate să câștige minim 50 lei pe zi. În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că victima minoră era agresata fizic de către inculpat, pusă în genunchi și obligată să bea apă cu sare dacă nu obținea din cerșit suficienți bani”, au precizat procurorii DIICOT.

Agresată ar fi fost şi mama copilei. Femeia a fost bătută ori de câte ori încerca să ia legătura cu fiica sa. Anchetatorii mai spun că minora a încercat în mai multe rânduri să se sinucidă.

Ulterior, inculpatul a dus victima la Roma, unde a fost obligată se cerşească. Victima a reuşit să scape în iunie 2017, cu ajutorul unui cetăţean român.

„În perioada anilor 2015-2017, în mai multe rânduri, inculpatul C.B. împreună cu tatăl său, au transport-o pe victima minoră în Italia, unde au cazat-o în diferite imobile din zona orașului Roma și au obligat-o să practice cerșetoria, fiind atent supravegheată de către cei doi. În cursul lunii iunie 2017, cu ajutorul unui cetățean român care a văzut-o cerșind desculță și neîngrijită pe stradă, persoana vătămată a luat legătura cu Ambasada României care i-a eliberat un titlu de călătorie, reușind să se întoarcă în România”, au mai precizat anchetatorii.

Anul acesta, în septembrie, inculpatul s-a întâlnit întâmplător cu victima, ocazie cu care a bătut-o cu pumnii şi picioarele.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 4]

Accident mortal în Lombardia, român de 39 de ani, tatăl a trei copii, strivit de un ATV

Primul preot ortodox român în Italia, Traian Valdman, va continua să slujească la parohia din Milano. Duminică și-a sărbătorit nunta de aur