in

„Badante” lovită şi ucisă de o maşină pirat

Accidentul mortal a avut loc în noaptea de 15 decembrie pe drumul provincial 38, la Vo’Euganeo, în provincia Padova. A fost lovită şi lăsată în agonie pe stradă. Victima este o îngrijitoare româncă de 43 de ani, Doina Rodica Zapodeanu, originară din Neamţ, care lucra la o familie din zonă.

Potrivit reconstituirilor carabinierilor femeia mergea pe jos, pe marginea străzii, în apropiere de casa sa. A fost lovită în plin de o maşină a cărei şofer a fugit, lăsând femeia în agonie. Alarma a fost dată în jurul orei 23 de o fată care întorcându-se acasă a asistat la o scenă pe care nu o va uita niciodată: în faţa ei un Fiat Punto a încetinit, lovind un corp.

Tânăra a coborât imediat din vehicul pentru a oferi ajutor în timp ce maşina Fiat se îndepărta, lăsând pe asfalt bucăţi din mască. Necunoscuta era încă în agonie. Imediat au intervenit carabinierii din Abano şi Suem 118. însă intervenţ ia sanitarilor a fost inutilă: femeia era deja moartă. La faţa locului s-a dus şi un consilier local din Vo’.

De pe stradă au fost ridicate câteva bucăţi din partea anterioară a maşinii care i-au ajutat pe carabinieri în ancheta pentru găsirea vehiculului “pirat”. Imediat a fost avertizat procurorul de serviciu, care a dispus autopsia. Examinând cadavrul, medicul legist a presupus că femeia se poate să nu fi murit din cauza accidentării şi că este posibil să fi fost călcată şi de alte maşini. Identificarea a fost dificilă: nu avea asupra ei poşeta şi niciun obiect personal.

Misterul a fost rezolvat a doua zi, când la unitatea din Lozzo s-a prezentat un român, logodit cu o îngrijitoare care nu s-a întors acasă şi, sâmbătă seara cu puţin înainte de zece, a plecat pe jos de la petrecerea la care participa cu el şi alţi conaţionali. însoţit la morgă, bărbatul a recunoscut femeia care îl găzduia pe timpul vacanţei de Crăciun. Carabinierii au interogat componenţii a şapte, opt familii române care au participat la petrecere cu Doina şi logodnicul său.

Obiectivul era acela de a reconstitui fiecare moment al serii. S-a stabilit că, la o anumită oră, femeia a părăsit petrecerea, mergând pe jos către casă, deşi era întuneric, frig şi fără nicio geantă. Între timp cercetările pe un alt front au dat rezultatul sperat: datorită acelor fragmente de maşină şi a unor cifre ale numărului de înmatriculare, a fost identificat şoferul maşinii Fiat, un pensionar de 83 de ani.

Militarii s-au prezentat la locuinţa sa: căzând din nori, bătrânul şi-a amintit că a încetinit într-un punct al drumului provincial crezând că trece peste un animal. A fost examinată maşina sa: daunele produse habitaclului sunt compatibile cu accidentul. Pensionarul a fost denunţat pentru neacordarea primului ajutor şi omor din culpă.

Nu este exclus totuşi ca alte vehicule, înainte de maşina sa Fiat, să fi lovit corpul Doinei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cristian David- noul ministru al diasporei (fără portofoliu)

Mădălina Ghenea își petrece Crăciunul în România, împreună cu Gerard Butler