in

„Boxerul” şi „Ţiganul” au ucis un bătrân invalid

Carabinierii i-au arestat pe 26 mai pe presupuşii autori ai jafului care s-a încheiat cu moartea unui bătrân invalid în locuinţa sa, pe 20 ianuarie la Massanzago (Padova). Cadavrul lui Alessandro Malvestio, un pensionar de 72 de ani cu grave probleme de sănătate, a fost găsit legat de un scaun şi cu un căluş în gură. Pe timpul anchetelor, carabinierii au ajuns la doi români care ar putea fi responsabili şi de alte infracţiuni comise împotriva patrimoniului în provincia Padova.

Au fost găsiţi şi capturaţi asasinii lui Alessandro Malvestio zis „Sandrino”, pensionarul de 72 de ani ucis în seara zilei de 20 ianuarie în locuinţa sa din Massanzago. Potrivit carabinierilor, cei care au luat viaţa bătrânului, după ce l-au bătut cu pumnii şi picioarele, legându-l de un scaun şi punându-i căluş în gură, au fost românii Florin Petru Costandache, de 39 de ani, zis „Boxerul” şi Georgel Frumuzache, de 44 de ani, zis „Ţiganu'”. Cei doi au fost astfel arestaţi la cererea procurorului Benedetto Roberti.

Anchetele carabinierilor au reconstituit în detaliu mişcările celor doi români. „Boxerul” şi „Ţiganu” au fost anunţaţi de un român care a efectuat pentru bătrân lucrări de grădinărie că în casă ar fi mulţi bani. Adesea bătrânul oferea ajutor financiar unor străini care stau în localitate. Costandache, având informaţia, a efectuat o inspecţie şi apoi a decis să acţioneze împreună cu Frumuzache.

Cei doi hoţi l-au bătut şi ucis pe Alessandro Malvestio pentru 150 de euro, un telefon mobil şi un ceas marca Omega din aur. Cu siguranţă erau convinşi că vor găsi mult mai mult în interiorul umilei case de ţară. Este posibil ca furia lor să fi explodat tocmai pentru că nu au găsit ceea ce sperau.

După ce au comis jaful care s-a transformat în omor, cei doi au fugit cu o maşină şi au scăpat de celularul lui Malvestio, aruncându-l în faţa cimitirului din Villanova di Camposampiero. Din acel moment investigatorii au stat pe urmele celor doi prin intermediul interceptărilor telefonice şi ambientale.

În timp ce Frumuzache, muncitor la Fincantieri din Mestre, nu s-a temut că va fi capturat, „Boxerul” a fugit în România. În lunile succesive omorului a continuat să-i sune pe câţiva români pentru a afla cum era situaţia. Când un conaţional i-a spus „zona e curată”, Costandache a revenit în Italia la Padova. Astfel, pe 26 mai, carabinierii l-au arestat într-o hală abandonată. Era alături de alţi conaţionali şi de o femeie româncă însărcinată. În acceaşi zi a fost capturat şi „Ţiganu'”.

Alţi complici ar putea fi implicaţi, anchetele procuraturii sunt încă în curs.

Citeşte şi

Doi români au ucis un cerşetor la Sanremo

Pensionar, ia apărarea unei fete: stâlcit în bătaie de doi români

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Paul Cocoloş, 21 ani, o mare promisiune a boxului în Italia

Taxa de primă înmatriculare se modifică din nou