in

„Mă trădezi cu un italian”, și-a ucis soția cu 14 lovituri de cuțit

A ucis-o cu 14 lovituri de cuțit, apoi a chemat carabinierii. S-a întâmplat pe 28 octombrie seara, într-o rulotă parcată într-un luminiș dintr-o pădure dintre Ceri și Borgo San Martino, zonă din Cerveteri (Roma).

Bărbatul, Vasile Cătălin Călugăreac, de 34 de ani, a început să se certe cu soția, Marinela Gherghe, de 26 de ani: o suspecta că îl trădează cu un italian. O scenă care în ultima vreme s-a repetat de mai multe ori, deseori sub ochii fiului de 5 ani care locuia cu ei în rulotă. Bărbatul a înjunghiat-o cu un cuțit de bucătărie.

Dramă lângă Verona, un român și-a înjunghiat soția și s-a sinucis

Corpul a fost găsit de carabinierii de la unitatea din Cerveteri în luminișul din fața vechei rulote. Asasinul a fost arestat și dus la cazarma din Cerveteri și apoi la închisoarea din Civitavecchia. Fiul, care nu ar fi asistat în mod direct la omor, a fost încredințat unei case-familie datorită intervenției Primăriei. „Un fapt deosebit de grav și foarte trist”, a spus primarul din Cerveteri, Alessio Pascucci.

Baraca unde trăia familia de români


Ultima ceartă

Marinela avea trei copii, dar numai cel mai mic (5 ani) locuia cu ea și cu tatăl în acea rulotă. Luni 28 octombrie seara, întuneric beznă și ceață, Vasile și-a așteptat soția care se întorcea de la muncă. Femeia tocmai coborâse de pe scuter când a început cearta. Încă o dată din motive de gelozie. El susține că ea avea o relație cu un italian care probabil îi oferea ceva siguranță financiară.

„M-ai înșelat, arunc în aer casa”

Bărbatul a înjunghiat-o în fața rulotei. Marinela a încercat să se apere, să fugă, dar nu a fost nimic de făcut. Apoi el a chemat carabinierii. Copilul nu și-a dat seama de nimic și a fost găsit de carabinierii din Civitavecchia în rulotă.

Semnalarea privind cele întâmplate a fost făcută direct de Vasile, care a chemat carabinierii, aceștia localizând apelul și ducându-se imediat la fața locului.

La sosirea lor bărbatul rătăcea în zonă în stare de confuzie având urme de sânge pe mâini și pe haine. Militarii au fost conduși de acesta la locul delictului, unde zăcea deja lipsit de viață corpul femeii. A fost găsită și arma delictului.

A ucis o româncă de 18 ani și apoi a abuzat sexual de cadavru, contabil italian arestat lângă Milano

Vina angajatorilor?

La mică distanță de acel luminiș este proprietatea domunului Bruno, care și-o amintește pe femeia ucisă: „Făcea totul pentru a lucra – povestește agricultorul pentru Messaggero – acceptând munci în zona etruscă unde ajungea cu scuterul. Soțul sosise în Italia de câteva săptămâni, ce tragedie, ce tragedie”.

Delictul a tulburat comunitatea parohială română din Ladispoli: „Suntem profund afectați de această tragedie chiar dacă – spune părintele Lucian Bîrzu pentru Messaggero – trebuie precizat că este vorba de un fapt de cronică neagră izolat: nu ar fi corect de aceea să se vorbească de o adevărată alarmă.

„În același timp cu siguranță nu este posibil să rămânem impasibili. Dincolo de acest teribil episod, trebuie să amintim că deseori cetățenii imigranți sunt sub risc pentru că reprezintă categoria cea mai vulnerabilă: o stare de instabilitate ar putea determina, în anumite cazuri, imigranții să accepte compromisuri pentru a se integra în societate sau pentru a-și întreține din punct de vedere financiar familia și copiii. și sunt aproape întotdeauna femeile cele care suferă aceste situații”.

În schimb, angajatorii sunt deseori cei care dictează condițiile: „În anumite cazuri – mai spune părintele Lucian – persoane fără scrupule sunt gata să profite de situația de instabilitate pentru a obține ceva de la o femeie în schimbul unui loc de muncă. Iată că, drept consecință, se poate rupe echilibrul în familia imigranților și se pot crea tensiuni foarte mari”.

Un nou caz Elodia: italian acuzat de uciderea unei românce, lipsește cadavrul

„O prejudecată intolerabilă”

Deputatul de la Pd, Marietta Tidei, a scris o scrisoare deschisă în numele femeilor din Cerveteri: „Brutala asasinare a unei femei de către soț – susține Tidei – repune în mod trist în centrul dezbaterii publice tema uciderii femeilor. La Cerveteri a fost comisă o crimă feroce, fondată pe o prejudecată de gen intolerabilă și probabil și de marginalizare socială. Parcursul de eliberare de un atașament cultural, care nu întotdeauna se transformă în dramă, dar care oricum este răspândit și periculos, potrivit căruia femeile sunt subalterne prin rolul lor în societate, este lung și complex”.

„Drama din Cerveteri este exemplul cutremurător al unei plăgi sociale – continuă deputatul Tidei – care în mod silențios se consumă zilnic pe seama a mii de femei de orice origine socială și cultură, care pleacă de la mobbing, stalking, ajungând la violență domestică și ucidere de femei. Este datoria fiecăruia dintre noi, politicieni, administratori, cetățeni, să luăm la cunoștință și să privim în față unul dintre cele mai grave puncte slabe ale emancipării adevărate a țării noastre, pentru că dreptul de gen este cel care le activează pe toate celelalte, și fapte precum cea din Cerveteri nu mai trebuie să se întâmple”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Actorul Steven Seagal a adoptat un câine maidanez din România

Moș Crăciun din Diaspora 2013: O acţiune caritabilă pentru copii aflaţi în sărăcie extremă