in

Moș Crăciun din Diaspora 2013: O acţiune caritabilă pentru copii aflaţi în sărăcie extremă

Diaspora Progresistă-Romanian Open Society Abroad (DP-ROSA) organizează a doua ediţie a acţiunii caritabile „Moș Crăciun din Diaspora”. Această acţiune este organizată în fiecare an, la Bruxelles şi în alte oraşe ale Europei, cu obiectivul de a produce cadouri de Crăciun până la 5 decembrie și de a le distribui în perioada 16-25 decembrie.

Românii care trăiesc în străinătate colectează fonduri şi obiecte (jucării, haine, dulciuri, obiecte didactice etc), până la 5 decembrie, pentru a produce cadouri de Crăciun. Destinatarii acestor cadouri sunt copii cu nevoi speciale, în principal copii care trăiesc în condiţii de sărăcie extremă în România (exemple: rampa de gunoi Pata Rât Cluj, Craica Baia Mare etc).

Producerea cadourilor în străinătate este o acţiune voluntară a tuturor românilor, fie organizaţi ad-hoc, la nivel local, fie, pur și simplu, la nivel individual. Nu există o „normă” de cadouri iar copiilor nu li se promite nimic în avans, tocmai pentru a nu se crea așteptări ce ar putea fi prea greu de îndeplinit.

Distribuirea cadourilor, în diverse judeţe din România, se face în perioada 16-25 decembrie, cu ajutorul unor voluntari înregistraţi, din proprie iniţiativă, pe o listă publică, pe site-ul www.diasporaprogresista.eu.

Donatorii din străinătate, individuali sau organizaţi la nivel local, trimit coletele cu cadouri direct în România, folosindu-se fie de contacte și resurse proprii, fie folosindu-se de lista voluntarilor înscriși la DP-ROSA, pentru a distribui cadourile copiilor.

Recomandarea DP-ROSA este ca distribuirea cadourilor să se facă în mod transparent. În acest sens, voluntarii din ţară înscriși în lista voluntarilor DP-ROSA sunt instruiţi foarte clar să producă și să transmită poze de la distribuirea cadourilor (exemplu: album foto al acţiunii Moș Craciun din Diaspora 2012), pentru a avea, pe de o parte, proba publică a atingerii obiectivului, iar pe de altă parte, pentru a circula foarte vizibil bunele practici în zona sensibilizării publice cu privire la necesitatea acţiunilor caritabile între români și a încurajării voluntariatului și a solidarităţii naţionale.

Mai multe detalii despre acţiunea “Moș Crăciun din Diaspora 2013” se află în GHIDUL acţiunii, unde informaţia este pusă la zi cu o frecvenţă ridicată, până pe 31 decembrie.

Comunicat DP-ROSA

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Mă trădezi cu un italian”, și-a ucis soția cu 14 lovituri de cuțit

“Ajutor, m-au sechestrat ca să mă facă să mă prostituez”