in

„Pipăitorul din Bologna”, românul care a molestat patru fete, arestat în Danemarca / „Ăsta e un dac!”

O nouă lovitură dată imaginii românilor din Italia. A fost arestat la Copenhaga un român de 27 de ani, dat în urmărire internaţională de autorităţile din Italia.

Un judecător din Bologna a emis un mandat de arestare pe numele lui Cesarin Robert Tivadar, acuzat de o serie de agresiuni pe fond sexual.

Potrivit Ansa, care publică şi fotografia arestatului, Robert, aflat în Danemarca la un curs de master în turism, a fost în data de 19 decembrie la Bologna, la mama sa, pentru sărbătorile de iarnă.

Procurorul Laura Sola, care a coordonat ancheta sub supervizarea procurorului adjunct Valter Giovannini, îl acuză oficial pe Robert de două agresiuni cu scop sexual, în zorii zilei de 11 ianuarie, în via San Felice şi în via Marsala.

În total, Robert Tivadar ar fi pipăit patru femei pe stradă, episoade în urma cărora la Bologna a izbucnit isteria cu privire la maniacul care terorizează femeile din oraş. Era supranumit „maniacul cu cizme” şi a fost întocmit portretul robot.

Cesarin Robert Tivadar, pipăitorul din Bologna

Ministrul de Interne şi vicepremierul Angelino Alfano s-a declarat satisfăcut, pe Twitter, pentru capturarea „pipăitorului din Bologna”: «Arestat la Copenhaga românul autor a 4 violuri la Bologna, urmărit cu un mandat european de arestare», a scris Alfano pe Twitter.

«Exprim satisfacţie pentru arestarea persoanei suspecte de a fi comis agresiuni sexuale la Bologna şi felicit Chestura, Poliţia de Stat, autoritatea judiciară şi toţi subiecţii care au contribuit la capturarea bărbatului», a declarat şi Virginio Merola, primarul din Bologna.

Ştirea a făcut înconjurul lumii, iar pe site-ul Corriere della Sera, ediţia din Bologna (Corriere di Bologna), a fost cea mai citită ştire de astăzi. Şi cea mai comentată.


 


 

Iată câteva comentarii, multe dintre ele ironice:

„Un român? Ciudat, aş fi zis un danez sau un neamţ sau un suedez…”

„Ce ciudat, un român! şi zici că sunt toţi atât de oneşti şi simpatici…”

„Iată, poliţia Daneză trebuie să aibă grijă de o „resorsă” românească venită în Italia să ajute violatorii noştri la muncă. Ăsta e un dac (Questo è un dacio – it.) şi trebuie trimis acasă imediat”

Unele comentarii contestă alarma creată în jurul acestui fapt:

„Românul de 27 de ani a molestat două, gândiţi-vă italianul Silvio din 1936 câte a molestat…”

„N-am înţeles, în titlu spune molestator, se vorbeşte de pipăieli… apoi în text de viol. Să învăţăm să gestionăm termenii care sunt importanţi! Un viol ruinează viaţa unei femei, o pipăială, cât de enervantă, se poate trece cu vederea… şi condamnările sunt în consecinţă diferite!”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Silvia Floarea Tòth, viitoare ambasadoare a portului autentic românesc

Ministerul de Interne italian a publicat formularul pentru înscrierea cetățenilor UE în listele electorale suplimentare – DESCARCĂ AICI