in

Ministerul de Interne italian a publicat formularul pentru înscrierea cetățenilor UE în listele electorale suplimentare – DESCARCĂ AICI

Ministerul de Interne italian a publicat formularul necesar pentru înscrierea în listele electorale suplimentare, a cetățenilor UE rezidenți în Italia. Acesta poate fi descărcat, fiind apoi necesară completarea și depunerea la primăria din localitatea de rezidență, până la data de 24 februarie.

Românii, polonezii și toți ceilalți cetățeni ai Uniunii Europene care locuiesc legal în Italia, pot vota la alegerile europarlamentare, ce vor avea loc la data de 25 mai.

Alegeri europene, înscrieri pe liste până pe 24 februarie

Cetățenii UE rezidenți în Italia pot alege una din cele două variante de vot. Se pot prezenta fie la misiunile diplomatice, pentru a vota candidații din țările de origine, fie pot vota la secțiile de votare italiene pentru un candidat care reprezintă Italia. În acest ultim caz este obligatorie înscrierea până la data de 24 februarie pe listele electorale suplimentare.

Cererile pot fi depuse personal la primăria din localitatea de reședință, la Oficiul Electoral (Ufficio elettorale) sau prin scrisoare recomandată, împreună cu o fotocopie a cărții de identitate italiene. Unele primării au ales și varianta înscrierii prin fax sau online.

Ministerul de Interne a publicat formularul (în format pdf – Adobe Acrobat) ce poate fi descărcat, apoi după completarea datelor putând fi depus sau trimis către Oficiul Electoral al primăriei.

DESCARCĂ FORMULAR AICI

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Pipăitorul din Bologna”, românul care a molestat patru fete, arestat în Danemarca / „Ăsta e un dac!”

Plătiţi cu salarii de mizerie, românii sunt săracii Europei