in

„Spaniolul” Pavel fura din magazine la Lecce

Cu o folie de aluminiu pentru a căptuși interiorul genților, o bandă de români a reușit să evite controalele antifurt pentru a fura marfă din magazinele din Lecce. Piesele de îmbrăcăminte recuperate în numai o zi au o valoare de peste 4.000 de euro.

Numai unul dintre vinovați a fost arestat cu acuzația de furt agravat continuat în complicitate și ultraj. Este vorba de Alexandru Cristian Pavel, român de 36 de ani, în Italia fără domiciliu stabil.

Arestarea bărbatului a fost efectuată în după-amiaza zilei de 8 octombrie, după un denunț sosit la chestura din Lecce în care se semnala prezența suspectă a unui BMW de culoare neagră în apropiere de centrul comercial Centrum, pe viale dello Stadio la Lecce, și din care la un moment dat au coborât doi bărbați cu două genți.

Hoții din supermarket-uri

Comportamentul lor prudent a alarmat comercianții, aceștia fiind convinși că urmau să comită o infracțiune.

Polițiștii au plonjat la magazin pentru un control. Cei doi au luat-o la fugă spre scara rulantă: unul a reușit să scape. Al doilea, Pavel, a fost blocat. Însă bărbatul de 36 de ani, căruia agenții îi cereau informații despre datele personale și despre mașina parcată, s-ar fi prefăcut că nu înțelege limba italiană.

Români specializaţi ȋn trafic de droguri

Ar fi declarat că vorbește spaniola. Culmea, spaniole erau și numerele de înmatriculare ale mașinii BMW 525 turbo diesel cu luneta posterioară spartă, acoperită cu plexiglass și cu geamuri fumurii. Deja era prins în capcană.

Bărbatul a fost condus la chestură, în timp ce autoturismul cu capacitate cilindrică mare, de culoare neagră, a fost transportat la comandamentul pompierilor din Lecce unde a fost forțată pentru a se recupera ce se afla înăuntru.

Au fost sechestrate două genți care conțineau haine marca Oviesse, ce încă aveau instalate plăcuțele antifurt, și două alte genți din portbagaj în care erau haine noi aceeași marcă, dar și H&M și Zara.

Îmbrăcăminte pentru bărbați, hanorace, pantaloni, geci și cămăși cu o valoare de circa 4.000 de euro au fost imediat restituite magazinelor din care au fost furate în orele anterioare.

Anchetele ulterioare le-au permis agenților de la Echipa mobilă să descopere metoda utilizată pentru evitarea controalelor antifurt (cele două genți căptușite cu folie de aluminiu) și să recupereze din mașina BMW sechestrată, înmatriculată pe numele arestatului, documentele mașinii și o ștampilă falsă aplicată de serviciul spaniol de circulație din Palma de Majorca. În mod evident a fost utilizată pentru falsificarea inspecției tehnice.

Pentru Alexandru Cristian Pavel s-au deschis porțile închisorii din Lecce.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Au tăiat 50 de cauciucuri din plictiseală, denunțați la Terni

Revoltă la Portocannone din cauza chefurilor românilor: ”Sunt lipsiți de orice educație”