in

Revoltă la Portocannone din cauza chefurilor românilor: ”Sunt lipsiți de orice educație”

“Faceți ceva înainte să fie prea târziu”. Acesta este protestul rezidenților din localitatea Portocannone, provincia Campobasso, în Molise, unde se află mulți rezidenți italieni cu vechi origini albaneze. Rezidenții sunt disperați din cauza chefurilor comunității românești.

Potrivit publicației primonumero.it, de câteva luni chefurile românilor se țin lanț. Dacă într-o primă perioadă erau primite cu simpatie, acum devin motiv de nemulțumire: “Este patru dimineața și cu tarantele, râsete și dansuri pe muzică puțin soft stau încă o noapte treaz. Sunt lipsiți de orice educație”, afirmă un rezident.

Mica localitate Portocannone a fost încă din primii ani ai anilor ‘90 destinație a imigranților. La început au fost albanezii, astăzi sunt românii. Dar dacă cu albanezii, doriți pentru afinitățile lingvistice și culturale (Portocannone are o comunitate de origine albaneză), integrarea a fost spontană (la distanță de 20 de ani mulți s-au stabilit și afirmat profesional și sentimental), cu imigranții români dificultățile de interacțiune și de socializare sunt evidente.

“Spre deosebire de albanezi, românii se demonstrează a fi un popor închis în tradițiile lui și ostili față de ceea ce îi înconjoară și îi găzduiește. Chiar dacă nu trebuie băgați toți în aceeași oală. Comunitatea este compusă din români și romi, spun chiar ei. Romii sunt un popor nomad foarte probabil de origine indiană în timp ce românii sunt locuitorii României. Primii sunt mult mai primitivi și introvertiți în timp ce ceilalți sunt mai deschiși și respectuoși față de obiceiurile și tradițiile altora.

“În mod respectuos am semnalat deja acest lucru celor direct interesați invitându-i să respecte drepturile altora. Acum înțeleg că nici nu au idee ce sunt drepturile”, scrie un alt cetățean pe Facebook.

Indignarea crește: “Suntem foarte convinși că suntem și trebuie să fim civilizați și educați, poate în anumite cazuri ar trebui să fim mai răi”, scrie un alt cetățean. “Pentru a nenumărata oară să invit la rațiune sau să las frâu liber instinctelor mele?”.

Toți din Portocannone speră că alarma socială din aceste ultime două săptămâni să ia sfârșit cât mai curând în mod pașnic și fără luări de poziție extreme.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Spaniolul” Pavel fura din magazine la Lecce

Un orfan român, vedetă în Spania. Este cel mai apreciat cântăreţ de muzică populară VIDEO