in

„Veniţi în Italia, aici se fură”

„Vino aici, eşti în Italia şi nu în România. Aici se fură”. Şi apoi: „Dacă te prind în România, îţi dau şapte sau opt ani pentru un trening, în Italia e diferit. Vino la mine, îţi spun eu unde să furi”.

Iată, potrivit „Il Messaggero”, discuţii între membrii unei bande care pregătea furturi în vile în cartierele bune ale Romei. Bandiţii au fost arestaţi în cadrul operaţiunii „Romania Express”, după ce poliţia a interceptat săptămâni la rând conversaţiile dezinvolte prin care recrutau mână de lucru.

Şeful bandei era supranumit „mafiotul”şi el îi convingea pe hoţii de acasă să i se alăture. Banda ar fi pus la cale zeci de lovituri pe litoralul roman, numai în ultimul an. Prada era trimisă în România cu autotransportatori care circulau regular.

Şeful organizaţiei infracţionale a fost găsit şi arestat joi 16 octombrie seara, în ascunzătoarea sa din pădurea de pini de la Ostia. Pentru a-l găsi, agenţii s-au deghizat în cerşetori. Au petrecut trei zile şi trei nopţi în pădurea unde se află diferite barăci. „Mafiotul” (numit aşa de ai săi pentru că „e unul puternic, un hoţ adevărat”, se citeşte în procesele verbale) trăia într-o baracă de unde au fost recuperate diferite aparate de fotografiat furate cu care şi-a făcut câte un selfie după fiecare furt.

Sunt fotografii în care bărbatul e înconjurat de bani, întins pe o saltea plină cu bancnote. Ceea ce i-a uimit pe anchetatori a fost tocmai tonul pe care şeful bandei îl utiliza cu tinerii de recrutat.

„Lasă baltă România, acolo te bagă la puşcărie. Vino în Italia: aici se fură uşor”, spunea „Mafiotul”. „Adu spray-ul iritant – sfătuia – cu ăla ameţeşti câinii aici şi intri şi în casa lui Berlusconi”. Tot potrivit interceptărilor, cercul de furturi permitea bandei prăzi impresionante. „Să vină în septembrie – explica unei rude pe timpul unui apel telefonic cu România. În acea perioadă, odată cu primele ploi şi zilele fiind mai scurte, se fac chiar şi 15 sau 16.000 de euro”.

Florenţa – şantaje, furturi, violenţe, ameninţări şi ultraj, alarmă la Santa Maria Novella

Prins la furat, a fugit pe acoperiş şi a căzut de la 8 metri

Pescara, descindere la depozitul de marfă furată, carabinieri agresaţi de hoţi români

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Parada mireselor la Roma – 21 de mirese într-un magazin de îngheţată

ARI face apel la un „vot responsabil” în Diaspora