in

Ravello, lucrător român mort la recolta de lămâi: angajatorul italian condamnat definitiv pentru omor din culpă

Curtea de Casație s-a exprimat în cazul lucrătorului român angajat la cules de lămâi în Ravello, provincia Salerno, care a murit în timp ce desfășura activități agricole. Curtea prezidată de magistratul Patrizia Piccialli, a confirmat sentința definitivă pentru omor din culpă, împotriva întreprinzătorului de 81 de ani din Ravello.

Conform reconstituirii judecătorilor, relatată de publicația „La Città di Salerno”, inculpatul M.C. l-a pus pe muncitorul român să culeagă lămâi cu o scară fără elemente de fixare și suporturi antiderapante.

Operațiunea a fost realizată de muncitorul român fără dispozitive de protecție, cu o scară necorespunzătoare pentru a efectua lucrări la 7 metri înălțime, pe o pantă înclinată și cu o cădere de 5 metri și jumătate.

Muncitorul agricol a murit, de fapt, după ce a căzut la pământ, din cauza rănilor grave suferite.

Judecătorii Curții de la Salerno l-au considerat pe patron vinovat pentru moartea românului, sentință care a fost confirmată de Curtea de Apel în primă instanță, la 18 aprilie 2019.

Împotriva acestei decizii, antreprenorul a apelat la Curtea de Casație, contestând încadrarea de „angajator”, pe lângă calculele daunelor în cadrul procedurii civile.

Curtea de Casație, după ce a examinat recursul, a declarat-o în mod vădit nefondată.

Aici s-a precizat că „acuzatul era titularul unei obligații reale de garanție de a proteja lucrătorul și că, având loc la locul de muncă și, prin urmare, în zona de risc, în calitate de administrator al terenului, avea obligația legală a respectării exacte a măsurilor de prevenire a accidentelor, prin urmare, în acest caz, de a dota colaboratorul ocazional cu o scară conformă”.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Episcopia Italiei a semnat un protocol cu statul italian privind redeschiderea bisericilor din peninsulă

Fabriano, avea casa plină de bancnote false, român dat în vileag de casierul unui supermarket care a anunțat carabinierii