in

Ravenna, româncă prinsă că se prostitua pe stradă, denunțată pentru încălcarea normelor anti-virus. «Trebuie să muncesc și eu»

La distanță de câteva ore, carabinierii au identificat-o de două ori în timp ce se prostitua în același loc pe strada statală 16 Adriatica, lângă Cervia, pe litoralul Ravennei.

Și de două ori la rând au denunțat-o pentru nerespectarea prevederilor autorităților referitoare la oprirea răspândirii virusului Covid-19. Protagonistă – după cum relatează Resto del Carlino – este o tânără prostituată de origine română, identificată de carabinieri atât joi seară, cât și vineri după-amiază.

Pentru a încerc să evite denunțul, tânăra a susținut, în esență, că este acolo să lucreze pentru a se întreține, considerând că are motive de muncă pentru a ieși din casă.

„Aplauze carabinierilor care au oprit-o pe tânăra prostituată română pe drumul statal Adriatica și au denunțat-o de două ori. Pe lângă aplicarea legislației instituite de Guvern, carabinierii au salvat și viața acestei fete”, a comentat Mirko De Carli, coordonator al mișcării politice Popolo della Famiglia, despre știrea prostituatei denunțate.

„Cu toate acestea, trebuie să se facă mai multe – adaugă De Carli -. Prostituția este unul dintre cancerele țării noastre și poate fi acum fatală pentru creșterea infecției cu coronavirusul. Sunt necesare măsuri extraordinare pentru a bloca această exploatare, oriunde s-ar cuibări și pentru a garanta controalelor de sănătate imediate acestor fete pentru a-și proteja sănătatea. Din păcate, după cum a declarat fata denunțată, pentru ele este o „profesie” și își asumă aceste riscuri, deoarece nu mai au cu ce să trăiască. Să ne asigurăm că structurile de solidaritate publică și privată ajută aceste femei în aceste săptămâni dificile, odată ce sunt recunoscute de poliție și verificate starea lor de sănătate, garantându-le o masă caldă și un pat. Acest lucru afectează sănătatea lor și a comunității noastre. “

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Cel mai cunoscut specialist în virusologie din Italia: ”Italienii s-au trezit în sfârşit în mizeria în care suntem”

Iohannis a decretat starea de urgenţă: «Măsurile sunt temporare, însă sunt necesare pentru a preveni un rău mult mai mare în viitor»