in

Ragusa, străzi pustii pentru carantină, trei români prinși furând dintr-o vilă. Denunțați pentru furt și pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație

Carabinierii din Ragusa au surprins trei români care, profitând de carantină, au jefuit o casă.

Carabinierii i-au arestat sub acuzația de furt agravat și tentativă de furt. Cei trei au fost blocați după o urmărire pe străzile orașului Ragusa.

La bordul autoturismului s-au găsit bunuri furate, electrocasnice și material de grădinărit. Conform recinstituirii, cei trei au încercat să intre într-o casă situată în cartierul Timponelli. Dar după mai multe încercări de a forța ușile și ferestrele, cei treiau abandonat planul.

Apoi s-au îndreptat spre cartierul Margio. Aici, însă, au reușit să intre într-o vilă de vacanță. Au sustras bunuri în valoare de mii de euro. Tot ce a fost recuperat a fost returnat proprietarului.

Pe lângă acuzațiile pentru furt agravat și tentativă de furt, cei trei au fost denunțați, de asemenea, pentru încălcarea carantinei, adică a dispozițiilor decretului președintelui Consiliului de Miniștri care interzice circulația în afara motivelor pentru muncă, sănătate sau necesități extreme .

Carabinierii secției Ispica au efectuat arestarea. În cătușe, Laurențiu Ionel Lupu de 21 de ani, Tarzan Lupu de 35 de ani și Marian Alexandru Mantu de 19 ani. Carabinierii au devenit suspicioși când o mașină cu trei bărbați la bord a accelerat după ce a trecut pe lângă ei. În acel moment a pornit urmărirea pe străzile orașului, care s-a încheiat după câteva minute. Carabinierii au înțeles imediat cu cine aveau de-a face, văzând aparatura din portbagajul mașinii. Și atunci militarii au reconstruit totul, de la încercarea eșuată de furt până la cel săvârșit efectiv în cartierul Margio.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Italia, record de decese cauzate de coronavirus: 368 de morți doar într-o zi

Ludovic Orban: «Le transmit tuturor cetăţenilor români din străinătate că nu le vom restrânge dreptul de a veni în ţară»