in

Roma/ Moare un muncitor român, colegii continuă să lucreze

ROMA – 15 februarie 2011- Incă o tragedie pe şantierele capitalei: luni, 14 februarie, un muncitor român a fost lovit mortal de o grindă în timp ce lucra la construcţia unui centru comercial, la periferia sud-vestică a capitalei, în cartierul EUR.
Românul, Remus A., de 32 de ani, lucra pe o schelă la etajul 12 al clădirii, când a fost zdrobit de o grindă care s-a desprins de pe o macara din apropiere. Probabil, cauza accidentului a fost o greşeală umană, scrie Corriere della Sera. Tănârul a murit înainte de sosirea ambulanţei.

Aspectul cel mai şocant al accidentului este, însă, ceea ce s-a întâlmplat după accidentul mortal. Funcţionarii de la sindicatul CGIL, ajunşi la faţa locului, au relatat faptul că, practic, ceilalţi muncitori de pe şantier au continuat să muncească, la câţiva metri de corpul neînsufleţit al românului. Doar angajaţii firmei pentru care lucra şi Remus, din septembrie 2010, s-au oprit din lucru. Sindicatul CGIL a tras un semnal de alarmă cu privire la siguranţa la locul de muncă încă de acum două săptămâni.

In 2010, în regiunea Lazio s-au înregistrat 13 accidente mortale pe şantiere. Trei dintre victime erau cetăţeni români. Pe 2 februarie 2011, un alt român, Mihai Toma, de 27 de ani, murit în condiţii asemănătoare pe un şantier de lângă Milano.

Citeşte şi interviul realizat cu Daniel Grigoriu, funcţionar în cadrul sindicatului Fillea Cgil.

Abruzzo: tragedie pe santier, moare un muncitor roman

Roman asfixiat intr-un silon, patronii sub acuzatie

Muncitor roman ucis de o explozie in Sicilia

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cine a fost Sfântul Valentin?

2011/ Trei detinuti romani sinucigasi intr-o saptamana