in

Roma, muncitor căzut de la etajul patru, în total 32 de români morți pe șantierele Capitalei

Avea 51 de ani românul mort la muncă pe un șantier din Roma, după ce a căzut de la etajul patru al unei clădiri în construcție. Conform unor mărturii, el s-a împiedicat în cablurile liftului, pierzându-și echilibrul. Din 2003 până în 2017 au murit 197 de muncitori pe șantierele Capitalei, dintre care 32 de români.

A căzut de sus în fața unui imobil din cartierul Portonaccio, chiar în fața unui supermarket. Așa a murit un muncitor român de 51 de ani, în 12 iulie, în Via Galla Placidia 39. A căzut de la etajul patru, de la circa 12 metri. Nu a avut nicio șansă. Bărbatul se ocupa de transportul de materiale cu liftul instalat pentru a scoate saci de moloz, unelte și găleți de vopsea din apartamentul în renovare. S-a încurcat în cabluri și și-a pierdut echilibrul.

Poliția l-a audiat pe responsabilul firmei de construcții și pe unii colegi de muncă, pentru a verifica dacă victima avea contract de muncă și purta echipamentul obligatoriu de siguranță. Judecând după dinamica căderii, chiar dacă vor fi necesare investigații suplimentare, muncitorul era neasigurat, astfel încât nimic nu i-a împiedicat căderea. Se așteaptă rezultatele autopsiei care vor determina dacă înainte de cădere, românul  s-a simțit rău, sau chiar și-a pierdut cunoștința, astfel încât să nu fie în măsură să reacționeze la pierderea echilibrului și de a salva.

Tragedia de la Portonaccio aduce din nu în prim plan fenomenul morților la locul de muncă, „decese albe”, cum sunt numite în Italia. Potrivit sindicatului Filca Cisl, victimele pe șantierele de construcție din Roma și Lazio din 2003 până în 2017 au fost 197, dintre care 115 în provincia Roma, 67 în mediul urban al capitalei.

Dintre victime, 42 erau străini: 32 români, patru polonezi doi tunisieni, doi albanezi, un macedonean și un egiptean.


Româncă grav accidentată la muncă în Sicilia, un braț i-a fost măcinat de mașina de făcut aluat de paste

Tânăr român accidentat grav la muncă la o firmă siderurgică din Brescia

Accident de muncă la Fiera di Verona, muncitor român în stare gravă

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Caltanissetta, au furat 500 de metri de cablu de la Telecom, patru români denunțați

Român mort pe un șantier la Castellammare, fratele său în stare gravă, patru denunțați