in

Tânăr român accidentat grav la muncă la o firmă siderurgică din Brescia

Accident de muncă în 16 mai, într-o firmă siderurgică din Pian Camuno, Sideral srl, în provincia Brescia. Un român de 34 de ani, A.P., domiciliat la Darfo Boario Terme, muta o bucată de oțel cu macaraua de pod când un lanț, deși nu s-a desprins, l-a lovit cu violență în față. Colegii au chemat imediat ajutoare. La fața locului a sosit mai întâi o ambulanță, apoi elicopterul a decolat de la Brescia.

Echipa medicală l-a stabilizat pe tânăr, care a rămas conștient, apoi l-a urcat la bordul elicopterului pentru transferul la Civil Brescia. Este rănit la cap, dar viața sa nu ar fi în pericol. Carabinierii și tehnicienii de la medicina muncii cercetează cauzele accidentului.

Sindicatele au ridicat nivelul de alertă. „Cifra de accidente la locul de muncă este îngrijorătoare – spune Gabriele Calzaferri, secretar general al Cgil Vallecamonica-Sebino – comparativ cu 2017 este deja în creștere.“Nu se investește suficient în siguranță, iar scăderea accidentelor din ultimii an este evident legată de scăderea producției”.

Odată cu redresarea pieței forței de muncă, numărul de morți la locul de muncă și vătămări mai mult sau mai puțin grave se întoarce dincolo de nivelul de alertă „mai ales dacă ținem seama de faptul că în unele cazuri acestea sunt omise sau transformate în boală sau nedeclarate”, a mai spus sindicalistul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roma, întâlnirea cu reprezentanții din centrala MAE: ”Dialog cu diaspora pe teme consulare 2018”

Monica Mitrică, în cursa electorală la Fiumicino: «Comunitatea trebuie să fie mai activă, fără voce nu vom fi auziți niciodată»