in

Român arestat la Milano, a furat o icoană din secolul al-XVI-lea, intenționa s-o vândă pe piața neagră

Un român şi un ucrainean sunt acuzaţi că, în urmă cu aproximativ două luni, au furat o icoană în valoare de circa 10.000 de euro dintr-o galerie din Milano. Carabinierii au recuperat icoana şi au returnat-o proprietarilor de drept. Cei doi riscă ani grei de pușcărie.

Icoana implicată în acest caz datează din secolul al-XVI-lea şi a fost recuperată de carabinieri în cursul zilei de 8 martie, de pe piaţa neagră. Conform Il Giorno, citat de observatornews.ro, anchetatorii susţin că, imediat după ce a fost anunţată dispariţia icoanei, au întreprins demersurile necesare pentru a afla cât mai repede despre plasarea icoanei pe piaţa neagră, fiind convinşi că hoţii nu aveau decât o singură intenţie, aceea de a valorifica icoana.

Anchetatorii au descoperit icoana într-o casă din Pero, oraş cu circa 10.000 de locuitori situat la circa 12 kilometri de Milano. Este vorba fix despre casa în care locuiau cu chirie românul şi ucraineanul.

Ancheta a scos la iveală faptul că românul şi ucraineanul lucrau în construcţii, respectiv pe un şantier situat în apropierea galeriei din care a fost furată icoana evaluată la 10.000 de euro. Cei doi, ucraineanul şi românul din Italia, sperau ca, astfel, să-şi rotunjească veniturile, însă acum s-au ales cu dosar penal pentru jaf în formă agravantă şi riscă ani grei de închisoare.

Icoana furată de cei doi muncitori a fost recuperată şi returnată posesorilor de drept, respectiv reprezentanţilor galeriei din Milano.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
italia pandemie

Când va reveni Italia la normalitate. Autorităţile vor să vaccineze 240.000 de persoane pe zi

Primarul din Pașcani, mândru de realizările unei românce din Italia: ”Cetăţean de onoare o facem sigur. Numai să vină acasă”