in

Român mort de frig, primăria pune la dispoziţie număr gratuit

Valul de frig polar, care a provocat zeci de victime în toată Europa, a ajuns si in Peninsula. Cadavrul unui bărbat de 41 de ani, de naţionalitate română, fără domiciliu stabil, a fost găsit în dimineaţa zilei de 12 decembrie, în pădurea de pini din zona Castel Fusano, lângă Roma. Corpul a fost descoperit tot de un român, care i-a chemat pe carabinierii de la Ostia. Anchetatorii au stabilit că românul a murit, cel mai probabil, din cauza degerăturilor.

Bărbatul de la Castel Fusano nu este prima victimă de naţionalitate română răpusă de frigul în Italia. La începutul anului, alţi doi români fără un domiciliu au fost găsiţi îngheţaţi: unul la Mira, langa Veneţia, iar altul în oraşul Padova.

Autoritatile italiene intimpina dificultati în identificarea cadavrelor şi, prin urmare a familiilor lor. Astfel, numărul românilor morţi de frig în Peninsulă ar putea fi mai mare, multe victime ale gerului fiind neidentificate.

Pentru a preveni moartea altor “oameni ai străzii”, Sveva Belviso, consilier pe probleme sociale de la Primăria Romei a făcut un apel către cetăţeni să semnaleze cazuri de persoane aflate în dificultate. Primăria a pus la dispoziţie numărul verde gratuit 800.44.00.22, activ 24 de ore din 24, unde se pot primi informaţii în legătură cu 650 de paturi puse la dispoziţie pentru cei fără un adăpost.

Miruna Cajvaneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Struţi şi oameni

Vlad Tepeş, pe lista lui Allah